donderdag 31 juli 2008

hot, hot, hot....
Nu weten we dat de temperaturen in Nederland op dit moment ook flink hoog zijn, maar hier, op onze rustdag in Sedona, wees de thermometer vanmiddag 41 graden aan. Een voorproefje voor de komende dagen!

Wat doe je op een rustdag in het hete Arizona? Bijna niets! Heerlijk. Na een heerlijk ontbijt van omelet en aardappeltjes, trokken we naar het postkantoor en een koffietent. Toen konden we er weer tegen. Vandaag geen lange rit, maar een stukkie van 11 kilometer: we reden de Red Rock Loop road. Dit is een mooie rondrit door de heuvels van Sedona. Eerste stop was de Red Rock Crossing. Hier zijn talrijke cowboyfilms opgenomen. Zeker Cathedral Rock op de achtergrond maakt dit tot een mooie locatie. Hier een stukje gelopen en mooie foto's gemaakt. Daarna door de wijken van Sedona gereden (in de heuvels). Hier is de economische crisis goed zichtbaar: 1 op de 3 huizen staat hier te koop. Om hier te wonen is echt geen straf: de rode rotsen tussen het groen maken het tot een mooi schouwspel.

Na afloop hebben we gesjokt langs de talrijke winkels, galleries en restaurantjes die Sedona rijk is. Het stadje staat bekend om het spirituele centrum: handlezers, yogastudio's etc in overvloed. In Sedona zouden talrijke vortexes aanwezig zijn. Nou, het stikt hier van de zonderlinge, vage, ouwe hippies (echt wat voor jou, Robert!). Na een uurtje gaven we het op: compleet gevloerd door de hitte, trokken we terug naar de prachtige herberg, waar we na lekker relaxen en bubbelen in het bad, wandelden naar een restaurantje. Morgen is Erwin jarig en trekken we via Phoenix naar Tucson. De weersvoorspelling: 45 graden. Laat ze in Nederland a.j.b. hun mond houden over de hitte!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet