vrijdag 1 augustus 2008

de heetste verjaardag ooit
Erwin is vandaag jarig, dus moet de traditie die al sinds hij klein was bestaat, het eten van pannekoeken worden voortgezet. Dus bestelden we in de ontbijtzaal van El Portal in Sedona allebei Lemon Pancakes. Drie dikke pannekoeken was wel wat veel op de nuchtere maag, dus bij de helft hielden we het voor gezien. Maar lekker was het zeker.

Toen op weg. Na een flink stuk door het groene landschap gereden te hebben kwamen bij New River uit. In dit dorpje gingen we op zoek naar koffie. Een vriendelijke vrouw hielp ons en vertelde op onze vraag wat iemand in deze omgeving zoekt dat ze eigenlijk uit Montana kwam en alleen voor de paarden naar Arizona was gegaan. Maar voor de rest vond ze het niks. Wat ze hier doen met Kerst? Cactussen van kerstballen voorzien. "They are crazy."

Met de megasterke koffie weer op weg. Scottsdale kwam in zicht. Daar bezochten we het woestijnhuis van de architect Frank Lloyd Wright, die veel prachtige gebouwen heeft ontworpen.

Daarna op naar het net iets zuidelijker gelegen Phoenix. De temperatuur steeg steeds verder. Tot 47 graden zelfs. De foto die bij dit verslag staat is rijdend op een snelweg gemaakt. Nog iets meer dan 100 kilometer naar Tucson. Onderweg schommelt de temperatuur rond de 45 graden tot er een korte onweersbui op ons valt. De temperatuur daalt in hooguit twee minuten tot 23 graden. Om als het droog is weer razendsnel tot 40 graden te stijgen.

Terwijl ik dit tik spookt het buiten. De wind is enorm toegenomen, het flitst en dondert, maar er valt geen spat regen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet