woensdag 23 juli 2008

warm, koud, nat en droog
Vandaag was een dag van enorme contrasten in het weer. Vanmorgen bij zon opgestaan en dus snel alle ramen weer open gezet, zodat het niet al te warm zou worden in het huisje. Daarna op weg naar Denver. Bij het in de auto stappen was het 21 graden. Eenmaal in Denver zelf (een uurtje rijden) gaf het metertje in het dashboard 35 graden aan. Het Denver Art Museum (DAM), een prachtig vormgegeven gebouw, was snel gevonden. Het is ontworpen door Daniel Libeskind, de architect die ook de Freedom Tower heeft getekend die op de plek van het voormalige WTC in New York komt te staan. De DAM beeldt de Rocky Mountains uit en heeft geen rechte muren. Alles is schots en scheef.

Daarna liepen we naar het State Capitol waar de 13e trede van de trap precies 1 mijl boven zeeniveau ligt. Denver wordt dan ook vaak "the mile high city" genoemd.

Vervolgens zouden we naar Silverthorn in de Rockies rijden om daar een Outlet te bezoeken. De rit over de Interstate werd echter halverwege afgebroken. Het onweerde en regende zo hevig dat de weg meer een snel stromende rivier leek dan een snelweg. De temperatuur was inmiddels gedaald tot 13 graden. Dus werd het plan gewijzigd. We reden naar de Outlet in Castle Rock op de weg tussen Denver en Colorado Springs. Vlak voor we daar aankomen barst ook daar onweer los. Gelukkig waren er afgedekte wandelpaden, zodat Ingeborg (Erwin iets minder) met veel plezier kon shoppen. Wat we gekocht hebben? Ja... laten we het maar houden bij een t-shirt, badspulletjes en wat souvenirs. Jullie hoeven tenslotte niet alles te weten. En foto's? We hebben alle 120 winkels in de outlet gezien, dus daar is geen beginnen aan!

En eenmaal weer in ons huisje brak de zon weer door.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet