vrijdag 25 juli 2008

Ingeborg's kilometers
Vanmorgen kregen we in de Inn at Spanish Peaks in La Veta een heerlijk ontbijt. Met de eigenaresse en andere gasten uit Colorado Springs hebben we ruim een uur gepraat over de verschillen tussen Europa en de VS. Opvallende details: onze premier heet Balkenende en lijkt op Harry Potter, gasoline... does it cost 12 dollars a gallon in The Netherlands, you must be laughin at our prices. Bush is de slechtste president die we ooit gehad hebben, hoe hebben we die ooit kunnen herkiezen (en dat hebben we al van veel meer Amerikanen gehoord).

Daarna vertrokken we naar de Great Sand Dunes National Monument. Deze zo'n 230 meter hoge zandduinen zijn gevormd door gruis dat door het water van de bergen afspoelt. De wind blaast het terug naar diezelfde berg en daar valt het dan neer. En in miljoenen jaren levert dat dus een berg zand op. We klommen een stukje omhoog en keken op van het contrast met de omgeving.

Vervolgens door naar Durango. Op het meest rechte en stille stukje weg gebeurde het dan voor het eerst in zo'n 20 jaar echt. Ingeborg nam plaats achter het stuur van een heuse automobiel. Na enige aanwijzing over de werking van de pedalen en de automatische versnellingsbak reed ze enkele kilometers!

Erwin nam het stuur weer over en gingen op naar Durango. Onderweg een enkele regenbui, maar steeds weer prachtig zonnig weer en mooie vergezichten. Eenmaal in Durango op zoek naar het appartement dat we voor de komende dagen gehuurd hebben. Daar aangekomen vielen we bijna om van verbazing. Wat een waanzinnige plek. 175 m2 met plafonds die zeker 3,5 meter hoog zijn. Morgen maken we foto's.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet