dinsdag 29 juli 2008

take it easy
In Bluff bleek de op het Alles Amerika Forum geadviseerde koffietent Comb Ridge dicht en te koop te staan. Dus naar het Twin Rocks Cafe voor een verder heerlijk ontbijt. Daarna op weg naar Canyon the Chelly (spreek uit sjee) National Monument.

Deze kloof werd van de 9e tot de 12e eeuw bewoond door pueblo's (indianen) en staat bekend om de 244 meter hoge Spider Rock, die voor de indianen religeuze betekenis heeft. Van bovenaf heb je werkelijk prachtige uitzichten. De wandeling naar beneden hebben we over geslagen. Het was zo warm (35 graden) en zonnig dat de 250 meter afdalen en daarna weer klimmen niet te doen zou zijn.

Na een stop bij de Burger King in Chinle reden we door een opmerkelijk groen Arizona richting Interstate 40. Die volgenden we enkele tientallen kilometers om in Winslow op zoek te gaan naar ons hotel voor vannacht, het La Posada Hotel. Dit in 1930 in haciendastijl gebouwde stationshotel is prachtig. Het is geliefd bij bekende wereldburgers. Zo slapen wij in de kamer waar ooit Albert Einstein verbleef, maar ook president Harry Truman logeerde hier eens.

Nog voor het eten liepen we in het snikhete dorpje in op zoek naar de straathoek waarover The Eagles zingen in het nummer Take It Easy (well, I'm a standing on a corner in Winslow, Arizona).

We sloten de dag af met een heerlijk etentje in The Turquoise Room in dit hotel. Allebei kozen we voor zalm op een bed van allerhande paddestoelen. Heerlijk!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet