zaterdag 2 augustus 2008

about cacti, planes, missiles and a mission
Alweer drie weken onderweg, wat gaat de tijd snel en wat hebben we al veel gezien. Het is best lastig om al die indrukken vast te houden. Nadat we gisteren de hitte van Phoenix getrotseerd hadden, was de warmte van Tucson (41 graden) toch een verademing. Heerlijk ontbeten in ons appartementje aan de golfbaan in Oro Valley, net boven Tucson. Korte tripjes vandaag, in en om deze stad.

Rond 10.00 uur togen we naar de San Xavier del Bac Mission in het indianen reservaat. Prachtige mission die behoort tot de mooiste in het zuid-westen van de VS. Het was er toen wij er waren erg vredig en bijna uitgestorven. We hadden daarna onze zinnen gezet op de plane boneyard nabij de airforce base, waar zo'n 2000 oude en niet meer gebruikte vliegtuigen genieten van hun rust. Helaas waren er juist vandaag geen tours over het terrein, dus meer dan een blik vanaf de weg was ons niet gegund. Maar zelfs dat maakte indruk.

Dan toch naar een van de hoogtepunten van deze reis, althans voor Erwin: het Saguaro National Park (spreek uit: sawaro). Een walhalla voor cactusliefhebbers! Ook hier waren we weer bijna de enige toeristen. Prachtige natuur en een enorme stilte en rust.

Vervolgens een korte rit naar Sahuarita, net voor de grens met Mexico. Daar bevindt zich het Titan Missile Museum. Ooit een "battlefield of the cold war", nu een museum die de wapenwedloop van de VS in beeld brengt. Tot 1987 was dit complex in bedrijf als atoombomlanceerbasis. Vanaf deze basis kon een atoombom 650x de kracht van de bom op Hiroshima, worden afgeschoten. Nergens anders in de wereld kom je dichter bij een voormalige Intercontinental Ballistic Missile basis! Heel indrukwekkend en ook een beetje beangstigend. Erwin heeft de raket en de ondergrondse controlekamer bezichtigd. Ingeborg bleef liever boven... Tja dat was weer eens iets anders dan een shopping mall ... :-)

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet