zondag 20 juli 2008

de grote leegte
Wat vooraf al was vermoed bleek vandaag nog meer werkelijkheid te worden. Een lange saaie reisdag van Chico in Montana naar Casper in Wyoming. Ruim 700 kilometer over de Interstates.

Het landschap werd steeds meer glooiend en de wegen steeds rechter. Het leek wel van Rotterdam naar Groningen rijden, weer terug rijden en weer naar Groningen gaan, waarbij we hooguit twee stadjes van enige omvang passeerden en een handvol miniscule dorpjes. Zeker de laatste 300 kilometer in Wyoming zijn uitgestorven. Het enige "vermaak" zijn grote antennes die de grote leegte "opvullen". Of die enkele koe. Op een gegeven moment gingen we een wedstrijdje doen of de volgende koe die we zouden zien zwart of bruin was. Je moet wat om de tijd te doden... Gelukkig hebben we sateliet radio, zodat we in elk geval niet 20x dezelfde CD hoefden af te spelen... Al gaat het ABBA Channel na een tijdje ook vervelen...

En over die hele 700 kilometer zijn we misschien tien keer ingehaald en hebben we zelf vijftig anderen gepasseerd. De snelwegen in deze regio zijn dus een grote leegte.

Ingeborg had onderweg nog een moment van vreugde. Op een gegeven moment stond er een reclamebord langs de weg dat er in een stadje enkele tientallen kilometers verderop een "factory outlet" zat... De foto die hiernaast voorbij komt laat vast zien hoe lang die vreugde duurde...

Als troost voor de weinige foto's van vandaag hebben we enkele filmpjes die in Yellowstone zijn gemaakt toegevoegd. De internet verbinding in Chico was te traag om ze te kunnen plaatsen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet