zondag 27 juli 2008

een verrassend mooi park
Vanmorgen weer lekker rustig opgestaan en in de oven cinnamon rolls gebakken. Samen met een Thick and Creamy Yoghurt, omelet en een vruchtensapje vormt het een prima ontbijt. Bij de Albertsons even extra flessen water gehaald en een wat koffie bij de Starbucks. Op naar Mesa Verde National Park.

De route naar het park toe is weer prachtig. In zo'n 20 kilometer klim je langs de bergen naar een hoogvlakte waarin zich een kloof bevind. Hierin vonden cowboys rond 1850 bij toeval datgene dat nu het park vormt.

In het park zijn overblijfsels te vinden van Indianen die vlak naar de jaartelling begonnen met het bouwen van simpele rieten huisjes. Later ontwikkelden ze hun bouwkunst steeds verder. Rond 1200 werden hele dorpjes stenen huisjes gebouwd onder rotsen die bescherming boden tegen de ergste hitte en kou. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe ze dat hebben gedaan. Weggetjes naar de huisjes werden met behulp van stenen uit de rotsen gehakt. En de huisjes zelf zijn vaak in prima staat.

Later in de middag liepen we nog een trail van ruim 2 kilometer naar Soda Canyon Overlook. Bij ruim 33 graden en vrijwel geen schaduw was dat een fikse aanslag op de luie spieren. Gelukkig hadden we al bedacht water mee te nemen en met luid praten wisten we ook de beren op afstand te houden.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet