woensdag 30 juli 2008

van rood naar groen
Vanmorgen eerst lekker ontbeten in het hotel. Daarna reden we via Interstate 40 terug naar Petrified Forest National Park. Dit park bestaat eigenlijk uit twee delen. Allereerst deden wij het zuidelijke deel, waarin bomen liggen die miljoenen jaren geleden door een rivier werden meegesleurd. Het hout van de bomen is echter door allerlei mineralen versteend. Hierdoor hebben ze prachtige kleuren gekregen en zijn ze keihard geworden. Een vreemd gezicht om midden in een woestijn boomstronken te zien liggen.

Het andere deel bestaat uit rotsen die door diezelfde mineralen allerlei kleuren hebben. Van wit tot grijs, van licht bruin tot bijna zwart en van roze tot paars. Maar ook knalrood en groen komen erin voor. Het effect is werkelijk adembenemend mooi.

Daarna terug via Interstate 40 langs Winslow naar Flagstaff. Het is hier ineens weer erg groen. Gras en bomen nemen de overhand. Daar rijden we vervolgens via de Oak Creek Canyon Road naar Sedona. Een prachtige groen stadje tussen de rode rotsen. Bij aankomst in onze verblijfplaats voor de komende twee nachten blijkt er vanavond een barbeque te zijn. We schuiven bijna direkt aan en genieten van het heerlijke eten en de werkelijk prachtige opnieuw in hacienda stijl gebouwde inn.

Enkele dagen geleden kwam er op het dashboard van onze Ford Explorer ineens te staan "change engine oil soon". Gewoon wegklikken en doorrijden was het motto. Tot gisteren de melding ineens "change engine oil now" werd. Vanmorgen in Winslow dus maar even de Hertz Road Assist gebeld. De mijlstand doorgegeven en daaruit bleek dus dat de olie echt binnen 500 mijl vervangen moest worden.

Dat konden we dus wel ergens laten doen of even naar Hertz op het vliegveld van Flagstaff rijden en de auto daar omruilen. Daarvoor hebben we gekozen. Op het vliegveld (nou ja, veldje) aangekomen schoot de dame achter de balie helemaal in de stress. Jullie zijn al de vijfde vandaag en ik heb geen Explorer meer. De manager werd gebeld, want die had een Explorer meegenomen, alleen kon hij hem niet komen brengen. Dus of we even wilde wachten, dan ging ze 'm wel halen. Prima, konden wij de rommel in de auto waar we nu 2,5 week mee rijden opruimen.

We hebben nu dus een schone groene Ford Explorer. Deze keer niet alleen met satellietradio, maar ook met het NeverLost navigatiesysteem.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet