woensdag 16 augustus 2006

flatlands and windmills
Bij het opstaan is het druilerig, dus besluiten we de route van vandaag iets aan te passen. We rijden niet via Kananaskis Country (dat we morgen toch ook al doorkruisen om de golfbaan aldaar te bezoeken), maar nemen highway 2 naar Calgary.

Het land is hier vlak en de eerste kilometers bepalen windmolens en uitgestrekte graanvelden het beeld. We gaan op zoek naar een Tim Hortons voor het ontbijt, maar die blijken in de kleine dorpjes die we tegenkomen niet gevestigd te zijn. Na een kilometer of 50 kiezen we dus eieren voor ons geld en halen wat broodjes en koffie bij een buurt supertje alias benzinestation.

Dan rijden we highway 2 op. Een twee en soms driebaans snelweg die redelijk verlaten is en vooral rechtdoor gaat. Na een tijdje besluiten we te kijken hoe lang de rechte stukken zijn. De langste die we dan meten is ruim 10 kilometer. En zo'n stuk wordt dan alleen onderbroken door een flauwe bocht. Dus eigenlijk is het ruim 150 kilometer rechtdoor (Ingeborg gaf zelfs aan dat ook zij dat wel kon rijden). Links van ons zien we onweersflitsen inslaan, maar het blijft droog.

Dan doemt Calgary op. Een stad met bijna 1 miljoen inwoners. Opvallend is dat bijna alles laagbouw is (alleen het centrum kent hoogbouw en dan voornamelijk kantoren) en dus beslaat de stad een enorme oppervlakte. We bezoeken een aantal van de vele winkelgebieden en met name twee golfshops (in de een past Jumbogolf in Rotterdam minstens 5 keer).

In Calgary schijnt de zon weer. Daarna rijden we richting het westen, waar voor ons de Rocky Mountains weer opdoemen. Opnieuw valt er regen, maar eenmaal in de bergen klaart het snel op. In Banff wacht ons een warm welkom in een lodge, waar we zojuist de open haard hebben aangestoken. Heerlijk, terug in Banff!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet