zaterdag 12 augustus 2006

wild water
Hells Canyon staat op het programma vandaag. Deze kloof is 2 kilometer diep en ligt tegen de grens met Idaho. Na een lange rit door de beboste heuvels komen we aan bij het eerste uitzichtpunt, alwaar we een voorproefje krijgen van dit natuurgeweld.

Onderweg zien we erg veel eekhoorntjes, groot en piepklein, die, meestal met geluk, hun squirlstunten uithalen: de weg oprennen en hopen dat je het overleeft. Ook zien we meerdere hertjes en adelaars. Al met al niet gek voor een stel niet-biologen. Hells Canyon is indrukwekkend en het voelt bijna alsof je diep wordt weggestopt als je er bent. Het landschap is erg onherbergzaam en je ziet er bijna niemand. We rijden door tot Hells Canyon Dam waar je een prachtig uitzicht hebt over Snake River. Je wilt als toerist niet langs de oevers van deze rivier lopen, want het wemelt er van de beren, ratelslangen en poison ivy (een soort brandnetels)

Afgedaald bij het visitor center, staan we bij ons vervoersmiddel van die middag: een jetboat (grote watertaxi). Met deze boot gaan we het ruige water van de Snake River in. Vanaf de brug voordat we vertrekken lijkt het op een bejaardenrondvaartboot, maar dat blijkt helemaaaaaal niet te kloppen, merken we na 5 minuten als we onderweg zijn. We duiken in een waterval van 3 meter naar beneden en dit zet gelijk de toon voor de rest van het twee uur durende tripje. Gelukkig(?) zitten we op deze bloedhete dag aan de goede kant van de boot, en blijven we relatief droog. Nadat we 20 rafters hebben opgepikt keren we terug en zijn we blij dat we weer aan wal staan.....

Nu de terugreis nog, die wat langer lijkt te duren dan de heenweg. Wie zegt dat vrouwen geen kaart kunnen lezen? Erwin weet nog een snellere route terug naar Joseph, om de hobbelweg te omzeilen. Deze route blijkt alleen 100 kilometer langer te zijn (op een dagafstand van 400 km). Ach, peanuts, zouden de Amerikanen zeggen. Bovendien, je komt hier op de wegen in Oregon nauwelijks verkeer tegen, dus hebben we op zaterdagavond het rijk alleen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet