zondag 1 januari 2006

we gaan opnieuw
Nog maar net in het nieuwe jaar besloten we om na onze eerste gezamelijke verre reis van vorig jaar naar Canada om opnieuw te gaan. In 2005 bezochten we British Columbia en Alberta en werden we op slag verliefd op de natuur, de ruimte en vooral de rust. Van de mooie stad Vancouver tot de schitterende vergezichten op Mt. Revelstoke en van het toeristische Banff tot het mondaine Nanaimo. Alles maakte steeds weer een verpletterende indruk.

Dit jaar starten we opnieuw in Vancouver, maar trekken vrijwel gelijk de grens met de Verenigde Staten over. We gaan vier staten doorkruisen: Washington, Oregon, Idaho en Montana. We doen Seattle aan, bezoeken de in 1980 met grof geweld geexplodeerde vulkaan Mt. St. Helens, gaan wandelen door het regenwoud van Hoh Rain Forest in Olympic National Park en varen door de diepste canyon van de VS, Hells Canyon. Maar we willen nog veel meer gaan doen. Op deze website vind je er alles over.

Na twee weken VS kruisen we de grens met Canada weer. Dan doen we een deel van de reis van vorig jaar nog eens over. Banff en Jasper met z'n fabelachtige Icefields Parkway krijgt dit jaar een herhaling. We hebben daar nog niet alles gezien en gaan daarom terug om bijvoorbeeld een balletje te slaan op de Kananaskis Country Club en met een gids op zoek te gaan naar wilde dieren.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet