dinsdag 22 augustus 2006

we zijn weer thuis
Vanuit Jasper rijden we naar Edmonton. Een niet al te boeiende route. Het is veelal rechtdoor en het landschap wordt steeds vlakker. Onderweg maken we een korte stop bij een meertje, maar het uitzicht op een kerncentrale is niet echt "scenic" zoals op het bordje langs de weg werd aangegeven.

Downtown Edmonton zien we liggen, maar we rijden er omheen, naar het vliegveld dat ten zuiden van de stad ligt. We leveren de auto in met ruim 7.250 kilometer extra op de teller. We gooiden er 928 liter benzine in (met 1 op 7,8 niet echt zuinig dus).

De vlucht van ruim 3,5 uur naar Toronto verloopt vlekkeloos. Zelfs de landing gaat zonder horten of stoten. De vlucht naar Amsterdam (ruim 6,5 uur) lijkt dezelfde kant op te gaan, maar na enige tijd komen we zeker drie kwartier in behoorlijke turbulentie terecht.

Op Schiphol komen de koffers vrijwel gelijk op de band voorbij schuiven op het moment dat we komen aanlopen. De ouders wachten al en brengen ons thuis. Onderweg is het veel vertellen en het eerste dat ons opvalt zijn die enorm drukke snelwegen hier. De eerste wassen worden gedaan. Om een uur of 5 overvalt de slaap ons en slapen we twee uurtjes.

De vakantie is nu echt voorbij. Wij hebben genoten en jullie ook, want "ik ga die berichtjes iedere dag missen" was een van de reakties die we ontvingen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet