vrijdag 18 augustus 2006

the zoo
Na vanmorgen lekker lang geslapen te hebben zetten we eerst koers naar opnieuw Starbucks voor koffie en cake als ontbijt. We rijden naar Lake Minnewanka op zo'n 5 kilometer van Banff, waar we het ontbijt, net als vorig jaar, op een bankje aan het water nuttigen. Voordat we daaraan beginnen worden verrast op de eerste wilde dieren van vandaag, een berggeit die lijkt te poseren voor de camera.

Even later rijden we in de richting van Lake Louise als we een afslag naar Mont Norquay tegen komen, die we vorig jaar niet hebben genomen. Het blijkt een uit haarspeldbochten bestaand stukje weg te zijn dat zich naar de skipistes van Banff begeeft. Van bovenaf hebben we een schitterend uitzicht over het stadje en de omgeving.

Als we terugrijden naar Banff om te tanken zien we een hert staan. Op de weg terug blijkt het niet een hert te zijn, maar een kudde van zeker tien herten.

Dan rijden we via de Bow Valley Parkway richting Lake Louise. Op vrijwel dezelfde plek als vorig jaar blijkt opnieuw een eland te staan met een enorm gewei. Hij is echter erg druk met grazen en steekt z'n kop niet omhoog. Ook niet als er een bus met Japanse toeristen voorbij komt. Nog geen kilometer verder weer een eland. Deze keer is het beest aktiever en besluit zelfs direkt voor onze auto de weg over te steken. Wat een indrukwekkend gezicht is dat. Gelukkig waren we net van plan een filmpje van het beest te maken. Deze kun je hiernaast aanklikken en bekijken.

We gaan weer verder en genieten van de mooie route. We rijden eerst naar Moraine Lake, een zwembad-blauw meer, waar we een rots beklimmen die we vorig jaar niet hadden opgemerkt. Het uitzicht is fraai, maar leuker zijn de squirrels die je kunt lokken door een stukje rots in je vingers te nemen. En als ze dat dan merken bijten ze behoorlijk hard in je vingers merkt Erwin al snel.

De dag wordt afgesloten met wat winkelen op Banff Avenue, een diner in onze lodge en vervolgens even lekker niks doen bij een haardvuurtje.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet