maandag 7 augustus 2006

Paradise and Sunrise
Vanmorgen om 8 uur zat Erwin alweer met badeendje in de hottub. Dat is nog eens lekker wakker worden in stomend water van 102 Fahrenheit (39 graden). Daarna brood geroosterd en ontbeten in onze cabin. Voor het vertrek zagen we nog kans de vorige verslagen op de site te zetten vanuit het huis van de lodge eigenaren.

Daarna op naar Mount Rainier National Park, waarvan de ingang zo'n 5 mijl verderop is. We hadden van te voren twee plekken bedacht die we wilden bezoeken. Al snel bleek dat we ongeveer na elke bocht wilden stoppen om te genieten van de uitzichten. De eerste 40 kilometer duurden dus bijna 4 uur. Pas toen waren we bij de eerste vooraf bedachte stop, Paradise. Onderweg hadden we maar besloten koffie met een "toetje" te nemen (apple cobbler), want we nemen ons elke avond voor om geen voorgerecht maar juist een toetje te nemen, maar het komt er nooit van want het hoofdgerecht krijgen we niet eens op.

Bij Paradise heb je zicht op de aktieve, maar al tientallen jaren rustige, vulkaan Mount Rainier, die zo'n 4.400 meter hoog is en een duidelijk zichtbare krater heeft. Ook vandaag vierden we weer vakantie met de Amerikanen: er is een week voorbij en we hebben nog geen Europeaan ontmoet (of we herkennen ze niet tussen als die luidruchtige, soms zelfs schreeuwende Amerikanen).

Stop twee is Sunrise. We besluiten niet meer overal te stoppen, want het loopt al tegen vieren. Sunrise is een uitzichtpunt dat op bijna 2 kilometer hoogte uitzicht geeft op de oostelijke kant van Mt Rainier. Aan die zijde zijn veel meer gletsjers en is de berg nog veel witter.

De terugweg doen we over een andere, snellere route. Onderweg stoppen we bij een klein supermarktje, waar we hamburgers en wat groente halen, die we vanavond op de barbecue leggen, die bij onze cabin staat. We sluiten de dag af met, je raadt het al, een badje...

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet