donderdag 17 augustus 2006

opnieuw genieten in Banff
We staan bijtijds op, want vandaag hebben we een tee-time van 11:06 uur afgesproken op de Kananaskis Country Golf Club, welke op een uur rijden van Banff ligt. Na bij Starbucks koffie en twee fikse stukken smakelijke cake als ontbijt te hebben gehaald rijden we naar deze bestemming. De route is bijzonder fraai. Aangekomen bij de golfbaan geven we de sleutel van de auto af, want bij deze club wordt de auto voor je geparkeerd.

Het is hier blijkbaar de gewoonte dat je met vier personen speelt, dus krijgen wij een vriendelijk canadees echtpaar als medespelers toegewezen. Zij blijken echter al jaren te golfen en spelen vele malen beter dan wij. Spijtig genoeg voor zowel hen als ons moeten we bij elkaar blijven. We voelen ons redelijk opgejaagd, zeker omdat het spel verre van goed gaat. De gehuurde clubs vragen gewenning en dat maakt het er niet makkelijker op. De baan is echter prachtig en het landschap er omheen nog meer.

In de middag rijden we terug naar Banff en bezoeken we het Banff Springs Hotel waar we vorig jaar verbleven. Opnieuw zijn we overdonderd door het imposante hotel. Maar onze huidige lodge doet er niet voor onder. We bekijken ook de golfbaan die bij het hotel hoort en zijn blij dat we daar niet spelen. De baan is erg vlak en veel rechtdoor.

Vanavond eten we tapas in Banff zelf. Het blijkt echter vooral een mengelmoes van kleine, heerlijke gerechtjes te zijn en zeker niet een spaanse tapas. Maar even goed hebben we genoten. En de rit vanaf onze lodge naar het restaurant kan bij de links hiernaast worden bekeken. Let wel, het bestand is bijna 140 Mb groot, dus het ophalen kost enige tijd.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet