zondag 13 augustus 2006

vier staten
Vandaag rijden we door de vier Amerikaanse staten die we deze vakantie aandoen. We vertrekken vanuit Oregon en gaan via een klein stukje Washington naar Idaho, die we vrijwel recht zullen doorkruisen naar Montana.

De route begint met bomen. Omdat er onderweg niet veel meer te zien is besluiten we de tegenliggers te tellen. Uiteindelijk komen we op ongeveer 1 tegenligger per drie kilometer bij een telling over circa 80 mijl (130 kilometer). Dat is het beeld dat we meestal zien. Dan volgen een lange afdaling en steile klim om een kloof tussen twee hoogvlaktes te overbruggen. Daarna volgt graan, heel veel graan. Vreemd genoeg heeft onze mobiele telefoon zelfs in grotere plaatsen geen dekking, maar midden tussen de graanvelden wel en ineens komen er een paar SMS'en binnen.

De stad Lewiston blijkt een behoorlijke stad te zijn. We kopen wat golfballen om later mee te spelen (op de golfbanen zelf zijn ze drie keer zo duur) en lopen zomaar een hotel binnen om te vragen waar we een Internet cafe kunnen vinden. De receptioniste zegt dat we de verbinding van hun in de lobby mogen gebruiken en geeft ons een one-day pass. We versturen weer een paar verslagen naar de site, want de vorige dagen was dat niet gelukt.

De rit gaat verder door een rivierdal. Zeker 250 kilometer rijden we langs de kronkelende Clearwater River. Het water is glashelder en zo te zien kun je naar de overkant lopen.

Via de Lolo-pass bereiken we Missoula, waar we blij verrast zijn als we onze overnachtingsadres zien. Het blijkt een bed and breakfast in lodge stijl te zijn met een prachtig uitzicht.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet