zaterdag 5 augustus 2006

rainforest
Na een diner gisteravond in Finns, een knus restaurant aan het water in Port Townsend, zijn we vroeg onder de dekens gekropen om vanmorgen vroeg op te kunnen staan, want er staat een lange rit voor de deur. Eerst langs de Safeways voor broodjes en daarna op naar Lake Crescent. Onderweg in Port Angeles gestopt om in een Internet cafe mail te lezen en de verslagen te verzenden. Lake Crescent is een in de laatste ijstijd ontstaan meer van ruim 200 meter diep. Het water is kraakhelder en turquoise van kleur.

Na Lake Crescent op naar Cape Flattery, de meest noordwestelijke punt van het vaste land van de Verenigde Staten (zonder Alaska, want die wordt hier toch als een buitenbeentje gezien). Langs de kust rijdend zien we aan de overkant Vancouver Island liggen, waar we vorig jaar waren. Hoe meer we richting de oceaan rijden hoe meer de zeemist bezit neemt van het land. De foto's die we maken hebben er een mystiek tintje door gekregen.

Dat Amerikanen echt alles doen om maar niet de schuld te kunnen krijgen van eventuele incidenten wordt onderweg steeds weer duidelijk. Bij een hobbel in de weg staat meestal een enorm bord met "bump", maar de Tsunami waarschuwingen aan de kust slaan toch wel alles, hoe vaak komen die toch voor?

Daarna op naar Hoh Rain Forest, een stuk regenwoud met bomen die een stam hebben van zo'n 11 meter omtrek en bijna 100 meter hoog! Degene die wij zagen was inderdaad inmens groot. Moet je je voorstellen dat die boom tot de helft van de Euromast rijkt!

In Hoh werden we verrast door een viertal grazende herten, die ondanks de mensen die foto's maakten vrolijk doorgingen met eten. Eerder op de dag zagen we ook al drie wasberen, helaas waren ze al weg toen we het fototoestel klaar hadden. Een eekhoorn maakte vooral Ingeborg's dag helemaal goed.

We verblijven in de in 1925 gebouwde Lake Quinault Lodge, die vlak bij het Quinault Rainforest ligt. Dat kan je hier ook goed zien, alles is groen en er groeien veel varens en rietsoorten rondom de lodge.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet