zondag 20 augustus 2006

Mount Edith Cavell day
Na eerst weer rustig wakker geworden te zijn, gingen we op weg naar Jasper om daar te ontbijten en een Internet cafe te zoeken om het verslag van gisteren te verzenden. Daarna rijden we Mount Edith Cavell op via een hobbelige, bochtige, smalle weg van zo'n 14 kilometer. Op die berg is ondermeer de Angel Glacier te bekijken. Deze gletsjer dankt haar naam aan haar vorm. Het is net een lijf met twee vleugels.

Via het dal dat de gletsjer zelf heeft gemaakt (in 1950 was ze ruim 400 meter langer doordat toen een erg koude periode achter de rug was) lopen we naar een klein meertje waarin flinke ijsschotsen drijven. Boven breken kleine brokken ijs van de gletsjer af en dat geeft een apart rommelend geluid. Het is een prachtig gezicht.

Dan dalen we weer af en rijden richting Marmot Basin, de plek waar de skipistes van Jasper beginnen. Onderaan de klim blijkt al dat het Basin is gesloten, maar toch rijden we omhoog, want wie weet komen we een mooi uitzichtpunt tegen. Die blijken er niet te zijn. De bomen zijn te hoog om iets te zien. Op de plek waar we niet verder mogen keren we om. Na een kilometer gereden te hebben zien we ineens een wasbeer of grote marmot in de berm die zeker een meter lager ligt. We stoppen en kijken dan goed: een bruine beer! Het beest loopt langzaam weg, maar we hebben voldoende tijd om mooie foto's en een stukje film te maken.

We rijden via Jasper Park Lodge, waar we een cocktail drinken op het terras, terug naar Pocahontas. Na een douche rijden we weer naar Jasper Park Lodge, waar we dineren in de chique Mt. Edith Cavell Room met uitzicht op...

Het was een mooie laatste dag van de vakantie. Morgen zullen we waarschijnlijk geen verslag kunnen sturen, maar die houden jullie zeker van ons tegoed als we in Nederland terug zijn!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet