dinsdag 1 augustus 2006

van 8 naar 25 graden
Vandaag vroeg uit de veren (06.00) uur. We liepen al om 7.00 uur in de supermarkt voor proviand voor onderweg! Eerst, net als vorig jaar op de verjaardag van Erwin, ontbijten bij De Dutch: pannenkoeken. Daarna met navigatie-Mac op schoot richting de Amerikaanse grens die we bij Sumas passeren.

Na 45 minuten, een pasfoto en twee vingerafdrukken te hebben achtergelaten, mogen we dan eindelijk van de strenge officer de USA in. Heuvelachtig, bosrijk landschap, met brievenbussen langs de weg van onzichtbare huizen, is het eerste wat ons opvalt. We volgen de bochtige Mt Baker Highway en genieten van de prachtige natuur. Ongeveer op een derde van de route dalen we af naar de Nooksack Falls, mooie watervallen. Dan omhoog, tussen de wolken naar het Heather Meadows Visitor Center voor een blik op Mt Baker, die we uiteindelijk door de bewolking niet te zien krijgen. Maar wel kunnen we Mt Shuksan bewonderen. Op een hoogte van 1290 meter (11 graden) fotograferen we sneeuw! Even later, op 1530m, staan we er middenin, 2m hoog.

Vanmiddag staan de Northern Cascades op het programma. Naarmate we oostelijker komen wordt het weer steeds beter. De eerste stop is bij het bezoekerscentrum van het park. We lopen een korte trail met een prachtig uitzicht op de bergen met vreemdvormige pieken. Verderop op deze route passeren we een flink aantal mooie meren, die ons doen denken aan de meren in Canada, vanwege het turqoise water. Bij veel meren zijn we de enige bezoekers en dat geeft ons het gevoel van ruimte en rust. Vooral Diablo Lake steelt ons hart.

Weer een stukje verderop lopen we een kort steil stukje naar een overhangende rots met schitterend uitzicht op de honderden meters lager gelegen Washington Pass, die we vervolgens zelf passeren. Ook het wildlife kan vandaag niet uitblijven. Na een eekhoorn worden we aangenaam verrast door drie overstekende herten net voordat we het western-dorp Winthrop inrijden. In dit dorp (althans een kilometer of 20 buiten het centrum) ligt de Sun Mountain Lodge, waar we logeren. Een diner met waarlijk schitterend uitzicht over de vallei sluit Erwin's verjaardag af.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet