woensdag 9 augustus 2006

a day off and an offday
Vanochtend zijn we ontzettend verwend door Coni met een heerlijk ontbijt (vers fruit, gepocheerde eieren...). Natuurlijk moesten we ook ons klusje van de dag doen: het voeren van de forellen in de vijver in de tuin. Nadat we in een boekenwinkeltje (www.wyeast-online.com) onze foto's en verslag hadden verzonden, stond Mount Hood, de vierde vulkaan op rij, op het programma. Nog voordat we daar aankwamen, namen we een afslag naar Welches, waar een mooie golfbaan zou liggen. Dat hadden we nu niet moeten doen, want we waren direct verkocht toen we deze 27-holes baan en het resort zagen! Gelijk een teetime geboekt voor 6 uur vanavond. Op weg naar Mount Hood kwamen we hier toch wel vreemde plaatsnamen tegen. Wat te denken van Boring, Rhodondendron, Zig Zag en Government Camp. Het landschap hier in het noorden van Oregon lijkt vooralsnog wat minder ruig, maar dat zal morgen op weg naar Dayville wel veranderen.

Uiteindelijk aangekomen bij Mt Hood, op zich maar een stukje van 50 kilometer. Met 15 graden zie je daar zomerse toeristen in korte broek naast ski-ers lopen, wat een grappig gezicht is. Mount Hood is mooi, maar minder indrukwekkend dan Mount Rainier. Het is er minder druk met toeristen die met name komen om de Timberline Lodge te bekijken. Toegegeven, het is een mooi verblijf, maar het wanstaltige gebouw ernaast dat voor de wintertoeristen lijkt te zijn gebouwd, is een doorn in het oog. Aangezien een groot deel van de rondrit langs de Columbia River Gorge nog is afgesloten in verband met de bosbranden, besluiten we naar onze cabin terug te keren, de was te doen in de eigen wasmachine en vanmiddag lekker te relaxen in de zon.

Het Resort at the Mountain blijkt een fraaie baan te zijn, die niet zoveel hoogte verschillen kent als die in Port Ludlow. Desondanks krijgt Erwin het voor elkaar om 12 ballen in tuinen, bomen, water en ander obstakels kwijt te raken. Maar de lol is er niet minder om.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet