vrijdag 11 augustus 2006

cows and corn
Het ontbijt wordt genuttigd bij het cafe waar we ook het diner tot ons namen. We kiezen voor een heerlijke omelet. Daarna gaan we op weg naar Joseph. We rijden door kleine gehuchtjes en een aantal grotere steden. Omdat we in Dayville geen internet verbinding hadden proberen we in elk dorpje een internet cafe te vinden. De eerste twee keer dat dat lukt blijkt de "high speed internet connection" zo traag dat het verzenden van een foto naar de website meer dan 10 minuten duurt als het al lukt. Bijna op de eindbestemming proberen we het in Enterprise nogmaals en dat hadden we eerder moeten weten, daar ging het snel en voor maar 1 dollar.

Onderweg bepalen vooral koeien en graan het glooiende landschap. Opvallend is dat er meestal eerst een stuk grasland van enkele kilometers lang en breed is en daarna een zo mogelijk nog groter stuk met graan. En het lijkt dat een koe in de VS recht heeft op 1 vierkante kilometer grasland, want erg veel staan er niet in zo'n enorm weiland.

Thuis kijken we wel eens naar het TV programma Extreme Home Makeover. Nu we de huizen hier zien is het niet zo heel vreemd dat zo'n programma hier een groot succes is. Sommige huizen zijn echt groot, maar vooral bouwvallen.

De lodge waar we logeren is een voormalig verblijf van mijnwerkers. Het oogt wat donker, maar het is er erg gezellig en het eten is heerlijk. Ingeborg ging weer eens aan de zalm en Erwin nam grote garnalen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet