zaterdag 19 augustus 2006

wow again!
We rijden via highway one richting Lake Louise. Daar rijden we highway 93 op, beter bekend als Icefields Parkway, in vele artikelen beschreven als de mooiste weg van de wereld. De 230 kilometer lange route is inderdaad erg fraai en net als vorig jaar komen we ogen tekort om alle vergezichten en indrukken te verwerken. We hebben besloten niet bij alle "grote attracties" te gaan kijken, maar juist de kleinere uitzichtpunten en wandelingetjes te doen, die we vorig jaar hadden overgeslagen.

Maar de eerste stop is toch Peyto Lake. Dit, vanaf grote hoogte zichtbare met melkblauw water gevuld meer is zo mooi, dat we de stijle klim er voor over hebben. Dan passeren we het hoogste punt van de weg, de Bow Summit op 2.068 meter.

Bij Mistaya Canyon lopen we een stukje naar beneden en ontmoeten daar de eerste Nederlanders van de reis. Zij zijn een week onderweg en rijden van Jasper naar Banff (wij tegenovergesteld) en we geven ze nog wat tips over dingen die ze zeker moeten doen.

Bij Saskatchewan River Crossing bekijken we het huisje waar we vorig jaar sliepen en we eten een broodje in de ontbijtzaal van toen. We stoppen kort bij de Columbia Icefields, een van de grootste (325 km2) en toegankelijkste gletsjers ten zuiden van de poolcirkel. Vlak voor Jasper nemen we de oude weg. Het eerste stuk is behoorlijk ruig doordat het wegdek slecht is. Maar de kans om wilde dieren te zien is hier groter. Helaas zijn ze vandaag niet al te actief.

Na Jasper reserveren we een tafel in het Moose's Nook restaurant in de Fairmont Jasper Park Lodge (het resort waar we vorig jaar waren) en rijden verder naar, Pocahontas. Onderweg zien we herten, elanden, berggeiten en een enkele bighorn sheep. Pocahontas blijkt een soort klein Fairmont te zijn. Ook hier hebben we een eigen lodge met alle luxe.

Daarna vlug weer naar het restaurant, want dat ligt 42 kilometer terug, in het plaatsje Jasper. Na een heerlijke maaltijd rijden we in de schemering terug en zien we een hele kudde herten staan. Zeker 25 tot 30 dieren staan rustig langs de rand van de weg te grazen. Helaas hadden we geen fototoestel bij ons. Dat doen we morgen dus wel!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet