maandag 21 augustus 2006

onderweg naar Amsterdam
Na een lange, redelijk saaie rit, zijn we zojuist op het vliegveld van Edmonton aangekomen. We vertrekken over ongeveer een uur naar Toronto, om daar na een tussenstop van anderhalf uur koers te zetten naar Amsterdam, waar we rond half twaalf hopen te landen en door onze ouders opgewacht worden.

Veel foto's hebben we vandaag niet gemaakt. De weg was redelijk vlak en op sommige stukken kon gedurende 20 kilometer zonder handen en voeten gereden worden. Het gaspedaal wordt door de cruisecontrol geregeld, het stuur heeft geen beweging nodig.

Het enige spectaculaire van vandaag was de douane, die de laptop controleert op explosieven. En de rugzak compleet leeg maakte, waarschijnlijk omdat er makeup in zat. De tube lippenbalsum was vooraf al in een prullenbak gedeponeerd, want vloeistoffen of gel mogen niet meer in de handbagage mee.

Na een vlucht die 20 minuten korter duurde dan gepland zijn we nu in Toronto. Het vliegveld is een stuk groter dan Edmonton, maar even keurig en overzichtelijk. Over een minuut of 45 gaan we op weg naar Amsterdam met zo te horen een vliegtuig vol Nederlanders. Dat is wel weer wennen, niet vrijuit kunnen roddelen over medereizigers.

De boarding is nu begonnen, dus het blijft bij dit korte berichtje.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet