maandag 16 juli 2007

Nederlanders mogen niet meer klagen
Vanmorgen om 5 uur kwam de taxi aan om ons naar Schiphol te vervoeren. Het inchecken was een eitje: geen lange rijen voor ons, alleen maar bagage inleveren omdat we al via Internet ingecheckt hadden. Nog slaperig op zoek naar koffie, gelukkig was er bij de gate een koffiebar. Terwijl we zaten te wachten deed Ingeborg een verrassende ontdekking: die man in die Burberry pyama met capuchon van velours leek op Snoop Dogg. Meer passagiers kregen het in de gaten. En ja hij was het echt, terug naar huis vanaf z'n optreden op North Sea Jazz.

De vlucht ging voorspoedig en op wat kleine turbulenties na gladjes. Ondanks bijna drie kwartier te laat weg, kwamen we met maar met enkele minuten vertraging in LA aan. Wat een chaos daar. Drie controles en bijna een uur later om 50 meter af te leggen. De douane is hier streng. Met de Avis bus naar het verhuurstation gebracht. Ook daar weer even wachten tot onze blauwe Chevrolet Trailblazer in gebruik genomen kon worden.

In Los Angeles was het bij aankomst een lekkere 20 graden met een flauw zonnetje. Op weg naar Palm Springs (zo'n 200 kilometer oostelijker) stopten we bij een benzinepomp om was te drinken te halen. Bij het uitstappen viel ons op dat het flink warmer was geworden. Maar pas in Palm Springs kwamen we tot ontdekking wat echte hitte is. De wind die hier waait is ook gewoon 45 graden warm, alsof er en grote fohn op je wordt gericht. Dat het hier altijd waait werd al eerder duidelijk. Voordat we die stadje inreden stonden er duizenden enorme windmolens langs de weg en op de bergkammen. Het stadje zelf doet heel luxueus aan. Palmbomen, villa's, brede wegen en zonnestralen maken het tot een klein paradijs.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet