donderdag 2 augustus 2007

Hit the road, Erwin!
Wel eens om 08.00 uur naar buiten gestapt in een buitentemperatuur van 38 graden? Wij deden dat vanochtend! Pffff, alsof je een oven instapt! Na een ontbijtbuffetje in de diningroom en de inkopen in de general store haastten we ons op pad, want we hadden een lange rit voor de boeg naar Yosemite National Park.

We hadden "geluk", want het was onbewolkt en dat leverde naast enorme hitte, ook fraaie plaatjes op. De route Death Valley uit was zeer mooi en afwisselend: van onherbergzame rotsen tot enorme zoutvlakten. Flink klimmen en fors dalen.
Uiteindelijk was onze eerste stop buiten het park het gehuchtje Olancha. De route vervolgde langs de bergen van de Sierra Nevada. In het stadje Bishop vonden we (eindelijk!) een goede koffietent die met gejuich werd ontvangen. De espresso en de cappucino smaakten voortreffelijk, en de "Looney Bean" bood ook nog internet mogelijkheden! Snel het verslag van gisteren opgestuurd, want ja, in Death Valley was er natuurlijk geen sprake van Wi-fi.

Volgende stop was Mammoth Lakes, een zomer- en wintersport bestemming in de bergen. Enorm druk en commercieel, maar er werden wel erg leuke huisjes gebouwd. Hadden we toch die 5 miljoen in Vegas moeten winnen...

Mono Lake was onze laatste stop voor Yosemite. Het meer ligt in de krater van een vulkaan. Het water is er drie keer zo zout als zeewater. Toen we naar de oever liepen, zagen we dat het krioelde van de kleine vliegjes op het zand. Het bord meldde dat het ging om "brinie flies", alkali vliegjes. Ze laten mensen volledig met rust. Het is alsof je over een tapijt van vliegjes loopt.

Op naar Yosemite National Park! Een zeer lange rit ( 2 uur) door het park, bracht ons uiteindelijk bij Yosemite Village en de lodge voor de komende twee nachten: The Ahwahnee. Onderweg mooie meertjes, enorm steile rotsen en, heerlijk na twee weken voornamelijk rotsen, groene bomen! De lodge is superdeluxe. Gebouwd in 1925, het is geheel in harmonie met de natuur. Na een heerlijk diner in de sjieke diningroom (waar we maar net in mochten in verband met de kledingcode), vielen we meteen in slaap.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet