zondag 22 juli 2007

DE weg
Vanmorgen bijtijds opgestaan en via Safeways en Starbucks op naar de eerste bijzonderheid van vandaag: Horseshoe Bend. Het bezoek aan Safeways verliep echter anders dan gedacht. Ingeborg nam vier kleine flesjes wijn mee, zodat ze 's avonds een wijntje kan drinken. Bij de kassa werd die wijn echter van de loopband gehaald, want in Arizona mag voor 10 uur 's morgens geen alcoholhoudende drank verkocht worden. Vreemde regels hebben Amerikanen toch soms.

Dan zonder wijn op naar Horseshoe Bend. Bij het ritje door Page viel ons al eerder op dat er een soort "Church Drive" bestaat. In deze straat (die anders heet) staan letterlijk tien verschillende kerken naast elkaar. Van Mormoons tot Methodist en van Katholiek tot Baptist.

Bij Horseshoe Bend, een hoefijzer vormige bocht in de Colorado River maakten we een paar prachtige foto's. Omdat de diepte groot en steil is ging Erwin, zoals hij op Internet ook anderen had zien doen, plat op de buik liggen om het geheel over de rand te kunnen vastleggen. Daarna op naar Monument Valley.

In vrijwel alle reisgidsen en boeken over deze regio staat een foto met een weg die naar Monument Valley voert. Erwin roept al maanden dat hij vooral deze weg wil fotograferen. Rob en Marileen kibbelden tijdens ons eerdere bezoek al over deze weg. Volgens Rob hadden ze hem wel gereden en volgens Marileen niet. Deze huwelijkse crisis is, gezien het feit dat zij nu met hun dochters Jamie en Nikki in Nieuw Zeeland zitten overleefd.

Monument Valley bleek inderdaad erg mooi en "de weg" is op de gevoelige plaat vastgelegd. Daarna door naar onze slaapplaats voor de komende twee nachten in Mexican Hat. Een dorpje van helemaal niks, vernoemd naar een rotsformatie in de vorm van een Mexicaan.

Omdat we vroeg waren besloten we een eerder uit de route geschrapt onderdeel toch te rijden: Four Corners. Deze plek is de enige locatie waar vier Amerikaanse staten aan elkaar grenzen. New Mexico. Colorado, Utah en Arizona. Dus eigenlijk waren we deze reis niet in vier maar zes staten. Het monument is een toeristische happening, maar stelt eigenlijk weinig voor.

's Avonds gegeten in San Juan Trading Post. Natuurlijk kozen we toepasselijk voor Mexicaanse Taco's die hier 6 dollar per persoon kosten. En we kregen echt een bord vol!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet