maandag 30 juli 2007

vet, cool, fun, gaaf!
Vanmorgen namen we met pijn in het hart afscheid van Grant Gulch House. Twee heerlijke dagen in dit prachtige huis zullen ons nog lang bijblijven. Maar niet treuren, want we gaan nog meer leuke plekken tegenkomen. De eerste stop voor vandaag is St. George. Daar bezoeken we de eerste mormonentempel die in Utah werd gebouwd (in 1877 om precies te zijn). Naar binnen mogen we niet, want je moet bekeerd zijn om binnen te mogen kijken. Dus bezoeken we het bezoekerscentrum, waar we onmiddellijk worden "besprongen" door een Japanse zendeling, die ons nogal indoctrinerend benaderd. We waren bijna van plan om Mormoon te worden, tot we horen dat ze geen thee en koffie mogen drinken. We haken acuut af en begrijpen nu ook waarom koffie hier smerig is. Het gebouw is echter mooi.

Op naar de Valley of Fire. We verlaten Utah en rijden via Arizona (zou het toeval zijn dat net over de grens de eerste Starbucks Coffee te vinden is) Nevada in (vast ook geen toeval dat precies op die grens het eerste mega-casino-resort staat), De route door de Valley is prachtig. Daarna rijden we langs een enorme luchtmachtbasis (Nellis Airforce Base) Las Vegas weer in. We zien straaljagers en helikopters opstijgen (wonderlijk dat zo'n basis direkt tegen de bebouwing van een stad aanligt).

We checken in in het Excalibur hotel, met ruim 5000 kamers een van de grootste op The Strip. Na een vlotte maaltijd (ossehaas met brocolli en friet) op naar de taxi die ons naar het vliegveld brengt, waar Ingeborg met champagne wordt ontvangen voor een rondvlucht over Las Vegas. Het onweert in de verte flink, dus even is onduidelijk of de vlucht doorgaat. Maar vrijwel op tijd stijgen we op.

Dit is vet, cool, fun, gaaf of hoe je het noemen wilt! Het is onbeschrijfelijk hoe al die lichtjes en hotels er van bovenaf uitzien. Foto's maken is ondoenlijk. Ondanks dat het vliegen met een helikopter erg rustig verloopt rammelt het apparaat toch fiks. Het is niet eng en je hebt geen erg in de hoogte. Dat zie je pas als je de Stratosphere Tower, die ruim 350 meter hoog is onder je voorbij ziet schuiven.

We keren terug naar het hotel, waar de gokautomaten nog steeds onvermoeibaar ratelen en flikkeren. Wat is dit toch een vreemde stad.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet