maandag 6 augustus 2007

be sure to wear some flowers in your hair
Op naar de laatste bestemming van onze fantastische vakantie: San Francisco. Via Highway 1 rijden we noordwaarts. Onderweg stoppen we in Pigeon Point, waar een oude vervallen vuurtoren staat. We zien er ook zeehonden rusten en opwarmen op de rotsen. Weer iets later rijden we door Santa Cruz, waar we opnieuw een vuurtorentje aantreffen waarin tegenwoordig een surfers museum is gevestigd. Highway 1 loopt ook hier vlak langs de kust van de oceaan, waardoor de route wederom prachtig is, ondanks het bewolkte weer.

Dan komen we bij Half Moon Bay aan. Hier ligt een andere beroemde golfbaan, Half Moon Bay Golf Links, we lopen er overheen en bedenken dat deze baan misschien wel mooier is dan Pebble Beach, al zal dat ook wel komen door de rust die er op maandag heerst.

Dan beginnen er steeds meer verkeersborden op San Francisco te wijzen en ineens rijden we op een snelweg die zeker 8 rijstroken breed is (zowel de stad in als uit). In de verte zien we de Golden Gate Bridge boven de heuvels uitsteken. En voor we het weten rijden we er overheen. Omdat de brug vaak in mist is gehuld stoppen we direkt bij het Vista Point aan de overkant van het water en lopen bijna tot midden op de brug terug. Wat een verkeer dendert er over heen zeg. Het geluid is oorverdovend.

Dan rijden we door naar Tiburon, een buitenwijk van San Francisco, waar we in de The Lodge at Tiburon verblijven. Het is een prachtig complex, alleen als we aankomen is er net een stroomstoring, waardoor inchecken wat langer duurt. Omdat we nog niet gegeten hebben lopen we het stadje in en eten bij een Mexicaans restaurant aan het water met een prachtig uitzicht op SF een versnapering.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet