zaterdag 4 augustus 2007

California dreaming
We rijden Yosemite uit, waar we onderweg een omleiding tegenkomen vanwege een paar honderd meter rotsen die naar beneden zijn komen schuiven. Nadat we de bergen achter ons gelaten hebben, rijden we door een gebied waar veel fruit en noten verbouwd worden. We zien pruimen, amandelen, kersen, aardbeien, mais en nog veel meer soorten gewassen. Vervolgens rijden we door een heuvelachtig gebied waar vooral vergeeld gras te zien is. Even belanden we in een file die voor een afslag blijkt te staan. Leuk om andere auto's en hun inzittenden te bekijken.

Dan begint de kust in zicht te komen. Dat het hier veel dichter bevolkt is, wordt al snel duidelijk. Het wordt aanzienlijk drukker op de weg en er komen steeds meer afslagen. Dan rijden we Marina binnen en zien de Grote Oceaan. Deze keer is het water echter goed te zien. Zowel vorig jaar op Cape Flattery als het jaar daarvoor in Tofino was het zo mistig dat de zee nauwelijks waarneembaar was. Niet dat het hier strakblauw is, integendeel, ook hier hangt een fikse nevel. We rijden eerst naar onze verblijfplaats, Marina Dunes Resort, waar we een huisje midden in de duinen bewonen en we zien de oceaan vanuit de kamer. Daar de duinen een beschermde omgeving zijn parkeren we de auto aan het begin van het park en krijgen we de beschikking over een golfcart om over het terrein te rijden. Fun!

Het is tegen drie uur, dus we rijden naar Monterey, waar we op Cannery Row de Pebble Beach Golf Links winkel bezoeken en de eerste zeeleeuw fotograferen. Omdat het hier zeker 20 graden kouder is dan de 38 gisteren in Yosemite besluiten we na anderhalf uur rond gelopen te hebben terug te gaan. We eten in het restaurant bij het resort. Een ietwat vreemde gewaarwording. Je begint standaard met soep met chilibonen en salsadip, daarna een salade, dan komt het hoofdgerecht (voor Ingeborg biefstuk omwikkelt met bacon, voor Erwin kipfiliet belegt met kreeft, ham en kaas) en vervolgens komt er nog een Ameretto voor Ingeborg. Veel te veel om op te kunnen voor een Euro of 18. Hoe krijgen al de Amerikanen dit op? Vervolgens lekker relaxen in ons huisje bij de gas(open)haard.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet