vrijdag 3 augustus 2007

een beetje Banff, een beetje Jasper
De afgelopen twee vakanties hebben we toch veel mooie natuur gezien en in luxe logeeradressen overnacht. Dit Ahwahnee is er ook weer zo een. En het Yosemite National Park is ook prachtig. Het brengt het Canada gevoel van Banff en Jasper van 2005 en 2006 weer helemaal terug!

Neem nou het ontbijt in de prachtige diningroom vanochtend. Superlekker ontbijt. OK, te grote porties, maar ja het blijft de VS. Daarna lekker door de tuinen van de lodge gestapt met een invasie van eekhoorns. Een goed begin van de dag dus, voor Ingeborg, die maar geen genoeg krijgt van die "poepies". Op naar Yosemite Village, dat ook in de vallei ligt. Druk, druk, druk, aldaar. Ook redelijk veel Nederlanders, maar van het goede soort.

Wat natuurlijk ook de feestvreugde verhoogt is het heerlijke weer. Vandaag een maximum van 38 graden en onbewolkt. Het maakt het lopen van trails wat moeizamer, maar ala, wat zouden we klagen? Met goede moed vandaag begonnen aan de trail naar de Lower Yosemite Falls. Wat bleek: geen waterval te zien. Dus ook maar niet begonnen aan de wandeling naar de Upper Falls.

Glacier Point dan. Na een mooie, slingerende route aanbeland bij dit fantastische uitzichtpunt. We hadden zicht op de Half Dome en de vallei beneden. We herkenden met gemak het Ahwahnee. Na lekker rondstruinen keerden we weer terug naar deze lodge. Lekker relaxen.

Tot slot het diner. Nadat we eerst genoten hadden van een (alcoholvrije) cocktail, konden we aanschuiven in de eerder genoemde diningroom. Ook vandaag kwamen we de ballotage commissie voor wat betreft de kleding door, al was het nog even spannend (we wilden al bijna de manager erbij roepen. Immers, gisteren waren we in soortgelijke kledij WEL toegelaten.... ). Erwin ging aan een stevig stuk Angus Beef (zoals het echte mannen betaamt), terwijl Ingeborg zich de eendenborst met pasta en kaassaus goed liet smaken. Poeh, wat een enorm inspannende dag was dit :-) Benieuwd wat we morgen weer meemaken. Had ik al gezegd dat het leven fantastisch is....?

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet