woensdag 1 augustus 2007

hier moet de airco uitgevonden zijn
We zijn nu in Stovepipe Wells, midden in Death Valley, de heetste plek van de Verenigde Staten (en op de hele aarde is het alleen in de Sahara net iets warmer geweest in 1922). Voordat we daar naar toe reden, hielden we de traditie in ere door bij een meters hoge chocolade toren in het Bellagio een pannenkoek te eten als ontbijt. Erwin genoot er zichtbaar van, want de pannenkoek was rijkelijk bedekt met allerhande chocolade. Daarna vertrokken we uit Las Vegas in de stromende regen. Dat ze dat niet gewend zijn blijkt uit alles. De straten staan onmiddellijk blank bij gebrek aan rioolputten en de Interstate reed in file omdat ze ineens erg langzaam gaan rijden met z'n allen.

Via een verder kaarsrechte weg reden we naar Amargosa Valley waar we in het postkantoor dat vlak bij het topgeheime militaire terrein Area 51 wat ansichtkaarten op de post deden in een postkantoor dat midden in de woestijn stond. Daarna daalden we af naar Death Valley. In Amargosa was het al kaal en dor, maar Death Valley bleek dat nog te overtreffen. Er groeit vrijwel niets, maar desondanks in het adembenemend mooi. De rotsen hebben allerlei kleuren, van grijs naar geel, bruin, zwart, groen, paars en rood.

Allereerst naar Dante's View, een hoog gelegen uitkijkpunt waar je over de vallei kunt uitkijken. Daarna naar Zabriskie Point, een plek waar veel van de genoemde kleuren samenkomen. Daarna naar Furnace Creek, een oase in de woestijn, waar we wat extra drinken inkochten. Vervolgens reden we naar Devil's Golf Course waar paddestoelen van zout staan. De volgende stop is Badwater. Deze plek is met ruim 85 meter onder de zeespiegel, de laagste van het westelijk halfrond. Daarna reden we Artists Drive, een eenrichtingsweg door de rand van de valley en de bergen waar een groot palet van kleuren zichtbaar is.

Toen op naar Stovepipe Wells, een eenvoudige maar verzorgde logeerplek. Bij elke keer als je uit de auto of een andere ruimte stapt valt een ding op. Het mag dan zwaar bewolkt zijn, maar het is snikheet. Vanmiddag maten we ruim 42 graden. Vanavond rond 8 uur was het vrijwel donker en nog zo'n graad of 34.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet