dinsdag 31 juli 2007

glitter gulch and neon lights
Vandaag verhuizen van Excalibur naar Bellagio, een stukje van een paar honderd meter, dus hebben we de hele dag om Las Vegas te verkennen. Gelukkig kunnen we onze bagage in de storage van Excalibur achterlaten, zodat we snel op pad kunnen.

We hadden al bedacht dat we een paar van de grootste hotels op de The Strip te bekijken. De eerste is Mandelay Bay. Van binnen ietwat overdreven opgezet, maar wel ruim en behoorlijk wat winkels waar Ingeborg zich kon uitleven. Vooral de Nike Golf Shop kon heel wat aandacht verwachten. Daarna op naar MGM Grand, waar een leeuwenshow te zien was. Daar stapten we op de monorail en lieten ons rijden naar het Flamingo Station, waar via Caesars Palace naar The Venetian liepen. In dit hotel is Venetie nagebouwd. Het is heel mooi gemaakt en zelfs de plafonds die als licht bewolkte lucht zijn beschilderd doen wonderbaarlijk echt aan. We wilden nog een tochtje maken in een gondel (die door het hotel varen), maar de rij was zo lang dat we daarop maar niet wilden wachten.

Omdat de hotel hier zo onwerkelijk groot zijn, gaat de tijd erg snel. De klok wees inmiddels al na drieen (we vertrokken vanmorgen om acht uur), dus gingen we terug naar Excalibur om de auto en bagage op te halen.

Rond vier uur liepen we het Bellagio binnen. Wat een verademing. Niet direkt een schreeuwend casino, maar een prachtige marmeren hal. Geen keiharde muziek hier, geen flikkerende lichtjes van gokautomaten en geen donkere vormgeving. We krijgen een kamer op de 18e verdieping met "lake view", zodat we uitzicht hebben op de vijver voor het hotel waar fonteinen regelmatig op muziek shows opvoeren.

's avonds (als Erwin in Nederland inmiddels jarig is) trakteren we onszelf op een etentje in Sensi. Een restaurant met een combinatie van de italiaanse en aziatische keuken. Het smaakt meer dan heerlijk. Daarna lopen we naar buiten om de fonteinenshow verlicht te zien. Dat is echt geweldig mooi en wat een kracht moet er achter dat water zitten om de fonteinen tientallen meters de lucht in te laten spuiten. Op de kamer teruggekomen kijken we nog een keer. Dan is het half twaalf en stappen we vermoeid in bed.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet