woensdag 8 augustus 2007

we hebben de TV gehaald!
Vanmorgen niet al te vroeg opgestaan en op ons gemak ingepakt. Daarna op naar Starbucks net buiten Tiburon voor een laatste ontbijt met koffie en cake. Toen opnieuw via de Golden Gate Bridge op naar San Francisco International Airport. Op de brug die nu voor een deel in de bewolking lag, klommen schilders over de kabels op weg naar hun werk.

Het inleveren van de auto bij Avis ging vlot en via een monorail snelden we naar de terminal. Daar bleek het vliegtuig inmiddels zo'n 45 minuten vertraging te hebben, zodat we royaal de tijd hadden om nog wat shopjes te bezoeken en voor de laatste keer in de VS de mails te bekijken en te chatten met het thuisfront. Maar belangrijker was dat precies vandaag de nieuwe luchtvaartmaatschappij Virgin America van start ging en dat met een feestje werd gevierd op de luchthaven. We zagen twee toestellen gedoopt worden en even later hield multi-miljardair Sir Richard Branson een korte toespraak. Voordeel was dat we gelijk gratis konden meegenieten van alle lekkernijen die er voor waren aangerukt.

De vlucht ging redelijk snel voorbij. Boven de VS hadden we vrijwel de gehele route onbewolkt weer, waardoor we allerlei plaatsen goed konden zien. Daarna werd het donker en vielen we een paar maal kort in slaap. Vlak voor Noord-Ierland kwam de zon weer op en ook dat zagen we, evenals Engeland goed liggen. Via Noordwijk (waarbij we Katwijk ook goed konden zien) vlogen we naar Schiphol.

Eenmaal geland waren we snel het vliegtuig uit doordat we vlak bij de uitgang zaten. De douane was binnen twee minuten geregeld en de eerste koffer die uit werd gespuugd bleek van ons. Enkele minuten later stonden we buiten. En daar weer een verrassing. De mammies en pappie stonden er natuurlijk, maar Erwin kreeg ook gelijk een microfoon en camera onder z'n neus gedrukt met de vraag of de bagage goed was aangekomen. "Ja, ben met drie koffers weg gegaan en ik heb er ook weer drie terug". In de vroege avond editie van Hart van Nederland op SBS6 was zijn reaktie te zien!

Al met al hebben we een meer dan fantastische vakantie gehad met alleen maar hoogtepunten. Binnenkort volgt nog een artikel op de site, met daarbij de DVD die we ook van deze vakantie zullen maken.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet