zaterdag 21 juli 2007

Hotdogs en Big Macs
Niet verkassen vandaag, we verblijven vannacht weer in Page, AZ. Gisterenavond bestond er nog wat twijfel over de plannen van vandaag. Een rondrit in de omgeving of toch naar de noord kant van de Grand Canyon? We hadden de Grand Canyon toch al gezien?! Omdat de woorden van Rob ("de north rim is mooier dan de south rim") nog in ons hoofd zaten, besloten we toch te gaan voor de tweede optie. Dus met proviand en een beker Starbucks in de hand vertrokken we naar de Vermillion Cliffs. We hadden ze gisteren bij het binnen rijden van Page al in de verte zien liggen, maar van dichtbij waren ze adembenemend! Van bruinrood, naar knal oranje, geel en blauwgrijs.... Onderweg nog gestopt bij de Navajo Bridge, een mooi staaltje werk. Over het weer viel vandaag ook (weer) niet te klagen; het was al aardig heet toen we bij de brug aankwamen. Na de cliffs en de uitgestrekte vlakten zijn we naar de north rim vertrokken. Het landschap veranderde snel. Omdat we hoger zaten, werd het groener en waanden we ons soms in Canada!!!

We zijn benieuwd wie het eerst herkent waar de titel van dit stukje vandaan komt....

De north rim is zoals Rob had gezegd veel groener dan z'n zuidelijke broer. Daardoor is het contrast tussen de platte hoogvlakte en de enorme diepte van de Grand Canyon veel groter. Eerst reden we naar de lodge die aan de rand van de afgrond is gebouwd. Erwin liep daar naar Bright Angel Point. Een smal pad voert je naar een uitstekend stukje rots waar je een prachtig zicht hebt over de omgeving. Daar stond ik alleen en maakte een serie opnamen voor een panoramafoto.

Na een bezoek aan de lodge, een hotdog, nog wat foto's en korte wandelingen reden we over een bochtige weg naar Cape Royal, waar weer mooie plaatjes werden gemaakt. Vervolgens naar Point Imperial, het hoogste punt van de north rim, waar je aan de andere kant van de Canyon heel duidelijk de hoogvlakte ziet liggen waarin de Grand Canyon is uitgeslepen.

Daar werden we ook getrakteerd op een Californische Condor, de grootste vogel van de VS met een spanwijdte van 2,7 meter. Ze waren bijna uitgestorven, maar inmiddels vliegen er weer enkele tientallen rondom de Canyon.

Op de terugweg naar Page kregen we in het park een fikse regenbui over ons heen en bij de Vermillion Cliffs zagen we in de verte een prachtig schouwspel van onweer en regen. Eenmaal in het hotel belden we roomservice voor een maaltijd. Helaas bleken "alle systemen down" te zijn, waardoor we uitweken naar de McDonalds tegenover het hotel.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet