woensdag 18 juli 2007

Walk the walk
Vanochtend vroeg op want een lange reis naar Williams voor de boeg. Via the Strip hebben we Las Vegas verlaten. Wat een potsierlijke bouwwerken zijn die hotels daar! Ongelooflijk! Toen we vertrokken was het alweer een graadje of 30, dus dat beloofde wat voor de rest van de dag. Op naar de Grand Canyon!

Onze eerste stop was Von's in Boulder City voor de voorraad drinken aan te vullen en ontbijt/lunch te kopen. Dit plaatsje ligt bijna tegen de Hoover Dam aangebouwd. De dam was erg indrukwekkend en een echte toeristische attractie. Naast de dam wordt een nieuwe brug gebouwd, ook gigantisch groot. De veiligheidsmaatregelen zijn duidelijk aanwezig, want een terroristische aanslag zou een regelrechte ramp betekenen. Na wat te hebben rondgestruind in de hitte, zochten we snel de airco van onze auto op voor deel twee van de dag.

Na de dam rijden we naar de nieuwste attractie in de omgeving, de Skywalk. Het glazen platform dat op een hoogte van ruim 2000 voet boven de Grand Canyon hangt. De reis erheen blijkt echter minder simpel dan gedacht. Vanaf de highway is het zo'n 40 mijl rijden. Daarvan is echter 22 mijl onverhard en bijzonder stoffig. En voordat we die weg willen berijden moet er eerst getankt worden. In een dorpje is gelukkig een benzine pomp. Nou ja, meer een tappunt midden in een zandvlakte.

In alle uithoeken van de auto zit na aankomst bij de Skywalk stof. Dan stappen we in een bus die je naar het platform brengt. De eerste stap is best eng. De canyon heeft namelijk een zeer steile afgrond en dus kijk je gelijk een paar honderd meter omlaag. Gelukkig zijn er meer mensen die met enige argwaan over het glas schuifelen met speciale pantoffels die het glas moeten beschermen. Het gezicht is echter onbeschrijfelijk. Helaas is foto's maken op de Skywalk niet toegestaan.

Dan weer via dezelfde stofbende terug naar de highway. Die is overigens kaarsrecht. Zeker over een afstand van 50 mijl kun je met de cruisecontrol en een vinger aan het stuur toe. Op naar Williams waar we overnachten aan de historische Route 66.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet