dinsdag 17 juli 2007

Viva Las Vegas
Vanmorgen eerst heerlijk ontbeten aan het zwembad van het hotel. Op de bar staan allerlei broodjes en andere lekkernijen die je naar believen kon meenemen naar een van de tafeltjes. Daarna via Starbucks voor een heerlijke mok koffie op weg naar Joshua Tree National Park. In dit park staan typisch gevormde bomen. De Mormonen die vroeger via dit gebied trokken, op zoek naar de plek die nu Salt Lake City heet, zagen in de bomen een Jezus figuur met uitgestrekte armen en noemden ze daarom Joshua Tree.

Het park is verder bekend van de renkoekoek. Dit beestje kennen de meesten onder ons beter als Roadrunner (miep-miep). Helaas hebben we die niet gezien. Wel een kleine hagedis die echter te snel onder een struikje verdween, waardoor de foto slechts zand liet zien. In het park staan ook vreemde cactussen, takken met een cactus structuur en vreemd gevormde rotsen. Al met al was de rit door het park meer dan de moeite waard. Jammer dat de weg naar Keys View afgesloten was vanwege werkzaamheden, waardoor we het uitzicht naar de San Andreas Fault (de scheiding tussen twee aardplaten die langs elkaar schuren en daarmee aardbevingen veroorzaken) niet hebben gezien.

Via de Mojave woestijn reden we richting Las Vegas. Eerst over een lokale weg die soms afdalingen had die je in een achtbaan verwacht maar niet in een openbare weg (ik schat ze echt op een procent of 20 tot 25). Daarna via de Interstate. Daar zijn de hellingen iets minder steil, maar wel lang. Een afdaling van 6% die 10 mijl duurt (ruim 18 kilometer) is best stevig (je begint boven met 60 mijl per uur en ondanks bijremmen rij je beneden 90 mph, ruim 160 kilometer per uur). Na ruim 150 kilometer Interstate rijden we de staat Nevada binnen en direct na die grens staat het eerste casino en mega hotel. Nog enkele tientallen kilometers verderop naderen we Las Vegas.

Als we er eenmaal zijn vragen we ons af of dit nu "The American Dream" is. We kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Het is erg overdreven (zo niet over de top). We checken in bij het Luxor. De pyramide die dit enorme hotel is, blijkt van binnen hol en de kamers zitten tegen de buitenkanten van die holle ruimte. Erg mooi gemaakt. We krijgen echter een duurdere kamer in de toren toegewezen omdat in de pyramide alleen nog smoking-rooms zijn. En om vannacht in de hitte en rooklucht te liggen lijkt ons geen goed plan. We kijken uit op het mega-kitsch hotel Excaliber waar we over twee weken verblijven. Nu gaan we eerst gewapend met plattegrond het hotel verkennen, op zoek naar "foute mensen" (daar struikel je over), kitscherige winkeltjes en het steakhouse waar we gaan eten.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet