maandag 23 juli 2007

Cruising Utah
Vandaag wisselen we niet van hotel, dus hebben we tijd om de omgeving van Mexican Hat te verkennen. Het eerste doel is Goosenecks State Park. Hier heeft de San Juan River diverse bochten uit de rotsen geslepen. Het heeft wel iets weg van Horseshoe Bend die we gisteren bezochten, maar hier zijn meerdere haarspelden zichtbaar en zijn de rotsen grijs.

Daarna rijden we via het stadje Blanding naar Natural Bridges National Park. Hier zijn drie grote door de rivier en wind uitgeslepen "natuurlijke bruggen" te zien. Het park is erg rustig en bij Owachomo Bridge lopen we een flink stuk naar beneden om onder de rotsformatie te kunnen staan. Dan zien we pas goed hoe indrukwekkend deze bruggen zijn. Als we teruglopen laat de zon zich weer zien en mede daardoor komen we puffend boven.

We vervolgen onze route naar Muley Point. Hier heb je een prachtig vergezicht over de Goosenecks (vanaf de andere kant) en Monument Valley. Dan komt het meest spectaculaire stukje van onze rit, de Moki Dugway. Een stuk van 3 mijl onverharde weg die met meer dan 10% afdaalt langs de klif. Het gezicht is schitterend, maar we zijn wel blij als we heel beneden zijn, ondanks dat we alleen maar op de rem trappend reden.

Beneden gelijk linksaf de Valley of the Gods in. Dit is een kleine variant van Monument Valley. Na een paar kilometer keren we om. Er komt veel regen aan in de verte en we hebben geen zin om in een modderpoel te rijden.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet