zaterdag 28 juli 2007

open monden
De titel is de uitspraak van Ebenhezer Bryce, een mormoonse kolonist naar wie het park dat we vandaag bezochten is vernoemd. Maar we begonnen de dag met opnieuw een heerlijk ontbijt en een korte rit door prachtig landschap. Toen reden we Bryce National Park in en de eerste stop bij het Amphitheater deed onze monden open vallen van verbazing. Wat is dit prachtig!

Ondanks de steile wandeling besloten we de trail naar beneden, het amphitheater in, te lopen. Ingeborg stopte iets eerder, want de klim terug zou zwaar zijn. Maar Erwin liep helemaal tot op de bodem. Prachtige foto's van de oranje, witte, bruine, grijze, gele hoodoos werden gemaakt. Vervolgens reden we alle andere uitzichtpunten van het park af. Onderweg kwamen we een biker tegen met een Texas Chopper. Ingeborg vroeg hem of we een foto mochten maken. De man stapte trots als een pauw van z'n motor af en ging gelijk uitleg geven.

Na vele uren in het park te hebben genoten reden we door naar Rockville.

Voordat we Rockville in reden, kwamen we allerlei Mormoonse nederzettingen als Glendale en Orderville tegen. Het is alsof de tijd daar heeft stilgestaan. Alleen de Mormoonse kerk is mooi. Vlak voor Rockville reden we door Zion National Park via de Zion-Mt. Carmel Highway, een slingerende weg door een opnieuw prachtig landschap. En een mijl lange smalle tunnel (waar campers moeten wachten omdat het verkeer aan de andere kant moet worden tegengehouden zodat ze midden op de weg kunnen rijden). In Nederland zouden we zo'n tunnel van veel licht voorzien. Hier niet, slechts een paar reflectors aan de muren en middenstreep volstaan. De automobilist voor ons was zichtbaar bang en slingerde zo dat de muur soms angstig dichtbij kwam.

In Rockville aangekomen reden we naar ons huis voor de komende twee nachten. En opnieuw vielen onze monden open van verbazing. Het huis staat tegen de rotsen en is zelfs half in de rots gebouwd. In de wijde omgeving is geen andere bebouwing te bekennen. We kijken vanuit de kamer in een 180 graden panorama uit op Zion National Park en andere prachtig gekleurde rotsen. Buiten een terras met hangmat, barbecue en hot tub. Binnen twee badkamers, twee slaapkamers, garage, sterrenkijker, open haard, luxe keuken, satelliet TV, overal verse bloemen. We rijden terug naar het dorpje Springdale voor wat proviand en we besluiten de dag me een heerlijke barbecue. Life is great!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet