dinsdag 7 augustus 2007

Go West? Sure!
De planning was om met de ferry van Tiburon naar San Francisco te gaan, maar omdat we vroeg op waren en lang zouden moeten wachten besloten we de auto te nemen en via de Golden Gate Bridge naar SF te rijden en daar in de buurt van Fishermans Wharf te parkeren. Die gok pakte goed uit. Nog geen half uur later reden we in een Cable Car door de steile straten van San Francisco. Na een ritje van Victorian Park naar Union Square en terug liepen we richting Pier 39.

Op deze pier zijn de zeeleeuwen die vanuit de baai daar op de steigers komen om uit te rusten en op te warmen de grootste attractie. Maar ook de winkeltjes op het plein binnen de pier zijn een trekpleister. Wij aten er een heerlijke Corndog (een Hot Dog op een stokje).

Inmiddels was de bewolking die vanmorgen nog boven de stad hing al aardig aan het breken, zodat we besloten terug te lopen naar de auto en op zoek te gaan naar Twin Peaks. Op deze twee heuvels heb je een fantastisch uitzicht over San Francisco en de baai. Daarna reden via de dubbeldeks Bay Bridge richting Berkeley. Ingeborg wilde de wereldberoemde universiteit die daar is gevestigd bekijken. Helaas bleef het bij een glimp en een foto van het bord, want toegang is voorbehouden aan studenten en werknemers.

We reden verder naar het noorden om via de Richmond - San Rafael Bridge de baai weer in westelijke richting te passeren. Toen brak de lucht helemaal open en besloten we nogmaals naar de Golden Gate Bridge te rijden. Gisteren hadden we alleen het oostelijke uitkijkpunt bezocht en toen zagen we ook aan de de oceaanzijde een weg naar een veel hoger gelegen plek leiden. Daar aangekomen scheen de zon volop en genoten we van een waarlijk prachtige afsluiting van onze fantastische tijd in het westen van de VS.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet