vrijdag 27 juli 2007

heerlijk in Hillbilliecountry
Fritata, orange juice, meloen, druiven en "organic blueberry pancakes" stonden op ons te wachten vanochtend bij het ontbijt. Niet slecht om de ochtend mee te beginnen, toch? Vlug de spullen ingepakt en Torrey Schoolhouse B&B verlaten, op weg naar Capitol Reef National Park. Mooie uitzichtpunten, goosenecks, hertjes, rotstekeningen, eekhoorntjes en een rit door de Capitol Gorge (kloof). Dit park is erg afwisselend en ook al lijkt het weer een verzameling van rode rotsen, ook dit park is weer anders dan wat we hiervoor gezien hebben. In Fruita (ook in het park) bezoeken we een schooltje dat door de kolonisten is gesticht. Het is piepklein maar heel schattig. Ingeborg geeft bijna haar baan in Etten-Leur op....

Na een kleine stop in Torrey voor de lunch vertrekken we via Highway 12 naar Escalante, via de Boulder Mountains. Men zegt dat je tijdens deze rit alle landschappen van Utah tegenkomt. Het moet gezegd, de route is zeer afwisselend. Soms wanen we ons zelfs weer in Canada! Onderweg zien we veel ranches en cowboys. Na de gebruikelijke regenbui in de middag, komen we aan in Boulder. Het plaatsje zelf stelt niets voor, maar de route na Boulder des te meer. We stijgen en dalen naar hartelust! Door rood en geel gekleurde rotsen door. Soms met een dalingspercentage van 14%, zoals op Hell's Backbone Bridge. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend.

We denderen Escalante in, op zoek naar de Slot Canyons Inn, waar we vannacht verblijven. Net buiten Escalante treffen we het aan. De Inn is pas een jaar oud en voorzien van alle luxe: moderne inrichting, marmeren vloeren, eigen hottub in de kamer, eigen terras met ligstoelen en, natuurlijk, een fantastisch uitzicht. Nadat we ons gesettled hebben, rijden we terug het dorp in voor een pizza op de veranda van de outfitters annex pizzeria. We zitten heerlijk in Hillbilliecountry. De kleinste pizza krijgen we uiteraard lang niet op. We kopen er een fles chardonnay van de winery in Moab (Castle Creek) waar we in de buurt logeerden kort geleden. Life is good.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet