ZATERDAG 22 JULI 2017

Kopenhagen op herhaling

Wanneer je een tweede keer een wereldstad bezoekt en de eerste keer een geweldige ervaring was, hoop je maar dat het de tweede keer niet tegenvalt. Dat hoopten we dus, toch we besloten Kopenhagen in onze reisplannen op te nemen.

In 2013 deden we deze stad aan en waren meteen verkocht! Toen troffen we haar bij een warm en zonnig weertje. We wandelden toen met name door de wijk Christianshavn en genoten van de pakhuizen, bootjes en kneuterige huisjes. Nu, in 2017, bleken we opnieuw lekker weer te treffen, dus vol goede wandelmoed vertrokken we om 9.00 uur richting de stad.

We namen de nieuwe loopbrug die ons rechtstreeks in de populaire wijk Nyhavn bracht. Op dat tijdstip nog heerlijk rustig in afwachting van de drommen toeristen die ongetwijfeld de kades zouden bevolken die dag. We besloten om bij het Espresso House aan de koffie met een heerlijke kanelstenge te gaan. Mmmmm. Zo konden we er weer lekker tegen. We namen vandaag de wandelroute door het centrum en werden daarin niet teleurgesteld. Langs prachtige gebouwen, leuke terrasjes en boetiekjes. We beklommen de Rundetaarn voor een mooi uitzicht over de stad en aten heerlijke vistartaar uit de Markthal. Buiten op een bankje tussen de Denen was het gezellig toeven. De Denen vind ik zeer behulpzaam. Ze wijzen je ongevraagd de weg, waarschuwen je bij parkeerplaatsen voor de politie en bieden je zelfs twee kronen aan zodat je naar het toilet kunt!

Na de lunch wandelden we weer terug over de grote brug naar onze "eigen" wijk. We besloten om even te relaxen bij ons appartement. Heerlijk op het terras in de zon was het er goed toeven. Nu overdag was het in de wijk een stuk drukker met toeristen, maar wel heel gezellig.

We genoten een paar uur van de zon en strekten de benen. Om ongeveer 16.30 uur liepen we naar het meest noordelijke deel van onze wijk waar het mooie moderne operagebouw is gevestigd. Met de waterbus bereikten we de overkant om in het Koninklijk Deens Theater lekker te eten met uitzicht op allerlei bootjes en bedrijvigheid en de Street Food keet waar we gisteren aten. We wandelden weer over de voetgangerbrug terug naar ons heerlijke appartementje.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag