DONDERDAG 27 JULI 2017

fjordview

Oei, dat viel tegen! We stonden op en zagen de eerste miezer regen in Noorwegen deze vakantie.... Dát weer hadden we niet besteld! Om 10.00 stonden we klaar, bepakt en bezakt: eigenaar Per zou onze bagage de berg af vervoeren naar onze auto. Ook dit jaar hadden we het weer geweldig naar ons zin gehad in zijn cabin. Gewoon lekker relaxen en zelf koken. Een plekje voor jezelf in Noorse sferen!

We reden noordwaarts. We namen een kijkje bij de Bøyabreen gletsjer. Een heerlijk rustige plek waar we genoten van dit prachtige wonder van de natuur. Toen we bij Byrkjelo aangekomen waren en het plaatselijke bakkertje hadden bezocht, ontdekten we dat de geplande route via Stryn was afgesloten. Bummer, dat betekende flink omrijden! Dus een extra laadstop ingelast in Sandane, waar we in een hippe koffietent een heerlijke cappo dronken. En ja... het was weer droog. Dus van de prachtige route werd nog meer genoten en we stopten regelmatig om de benen te strekken en foto's te maken.

Zo kwamen we met die enorme omweg tóch nog in het gezellig Stryn. Een cappo lustten we toen wel weer en daarna werd koers gezet voor de laatste kilometers naar Stranda. Uiteraard werd er nog een stop gemaakt bij het ingang van de bekende Geiranger fjord. De zon brak door in Stranda zodat we gelijk lekker buiten konden zitten bij de fantastische airbnb. Zo'n huis zouden we ook wel willen hebben, met een prachtig uitzicht over het fjord. Ingeborg maakte een lekkere Indiase maaltijd met naanbrood en genietend van het uitzicht werd de avond doorgebracht.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 236,1 kilometer, waarvoor 40,6 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 172 Wh/km. We vertrokken om 10:03 en kwamen aan om 17:31. Drie keer werd de auto geladen, waarbij er 38,3 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 61,9 km/uur. De topsnelheid was 104,6 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 529 meter. Buiten was het vandaag tussen de 14 en 26 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag