VRIJDAG 28 JULI 2017

better the second time around

Vandaag geen verplaatsing maar lekker rustig aan en genieten van het heerlijke huis in Stranda. Dát was het devies voor vandaag. Geen moeilijke opdracht dus...

Dus na een gebakken eitje en knäckebrød, reden we naar het eerste pontje van de dag dat ons naar Valldal bracht. Vorig jaar was dat de bestemming na een mooie rit via de Geiranger-Trollstigen turistvejen. We verbleven toen in het fantastische Landscape Hotel in Juvet, dat dit jaar helaas was volgeboekt. Nou ja, onze airbnb is een mooie vervanging!

Vandaag hoopten we de Geiranger fjord bij goed weer te treffen, want we zagen deze vorig jaar bij miezerweer. Onze eerste koffiestop was dus in Valldal bij een grappig alternatief kajak/koffietentje. Daarna namen we het tweede pontje naar Eidsdal en de weergoden waren ons goedgezind: de zon brak door! Toen we op een van de hooggelegen uitzichtpunten boven het fjord kwamen, zagen we een beeld dat we kenden uit de vele reisgidsen van Noorwegen: 3 cruiseschepen beneden in het fjord, badend in de zon.

We reden naar beneden en parkeerden weer bij het fjordcentrum. We daalden de trappen langs de mooie waterval af om de schepen dichterbij te bekijken. Met drie cruiseschepen voor anker hadden we een grote massa toeristen aan land verwacht, maar dat viel enorm mee. We liepen langs de vele eet- en souvenierstentjes en streken neer op een terrasje aan het water. Altijd leuk, mensen kijken.

Vervolgens liepen we de 332 treden weer omhoog en reden naar Dalsnibba, een uitzichtpunt op 1500 meter hoogte. Prachtig uitzicht tussen sneeuw en ijs op het Geirangerfjord. Daarna reden we weer terug naar ons heerlijke huis in Stranda, waar we ons het wokgerecht met veel verse groenten en couscous goed lieten smaken.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag