DONDERDAG 10 AUGUSTUS 2017

op naar Oslo

Vandaag rijden we van Oppdal naar Oslo, de hoofstad van Noorwegen. Het is opnieuw een kilometer of 400 rijden, dus met de wekker opgestaan. Na het ontbijt in het hotel eerst naar de bakker aan de overkant. Deze bakker hebben we vorig jaar ontdekt en is uitgeroepen tot de beste bakker van Noorwegen in 2016. We nemen cappucino's plus wat lekkers mee voor onderweg.

Eerste stop is Dombas, waar we een minuutje of 10 de auto opladen. Hier in het zuiden van Noorwegen zijn veel superchargers te vinden, zodat we steeds korte stops kunnen maken. We lopen nog even de supermarkt in voor wat Lakerol snoepjes voor thuis en rijden daarna door naar Vinstra, waar een gloednieuwe Tesla laadplek is. We staan er alleen en laden weer precies voldoende stroom voor de lader in Lillehammer. Ook hier weer een minuut of 10 laden en dan door naar Hamar. Daar bezochten we vorig jaar al de olympische schaatshal, waar ook nu nog elk seizoen wedstrijden worden verreden. Toen werd er echter verbouwd en was het er uitgestorven. Deze keer troffen we het beter. Het bezoekerscentrum was open en we konden zelfs de hal in. Gaaf! Er werd volop geschaatst terwijl het buiten 20 graden was. De hele baan hebben we rond gelopen.

Dan door naar Nebbenes, waar de grootste Tesla supercharger van de wereld staat (samen met een andere in de VS). Hier kunnen 20 auto's tegelijk opladen. Al zal het niet lang meer duren, want net onder Oslo komt een laadstation met 40 stalls. We laden de auto hier wel behoorlijk lang, terwijl we in het zonnetje genieten van een softijsje. Het blijft toch apart om te zien dat ook hier mensen Tesla's nog als iets bijzonders zien. In de omgeving van Oslo is denken we een op de twintig auto's die je tegenkomt een Tesla. En toch lopen er een paar mensen helemaal verbaasd te kijken wat die auto's hier nu toch staan te doen. Waarschijnlijk komen ze uit een Tesla onbekend land.

Dan rijden we naar Oslo. De weg Oslo uit is druk, erg druk, maar bij ons gaat het lekker vlot. Ook in Oslo zelf valt het verkeer reuze mee.

We rijden naar de skischans van Oslo, waar je een geweldig uitzicht over de stad en de fjord moet hebben. Dat valt zeker niet tegen. Natuurlijk laten we ons ook verleiden tot een rit in de simulator. Eerst een sprong van de schans en dan de downhill op ski's. Nou het zou ons ding in het echt niet zijn. Zelfs in de simulator zijn de klappen die je krijgt bij het landden na een sprong fors.

Dan rijden we naar Akerbrygge, waar moderne woningen zijn gebouwd. Er zijn geen wegen, alleen een acht verdiepingen diepe parkeergarage onder de hele woonwijk, die best fors is. Ook ons hotel voor de komende nacht staat in die wijk. We hebben hier een luxe kamer geboekt om de vakantie in stijl af te sluiten. En die kamer valt niet tegen. We hebben een prive balkon met zicht op de Oslofjord, een gigantisch bed en een lade vol dingen die je nodig zou kunnen hebben, van overhemd, sokken en tandpasta tot condooms en vibrator.

's Avonds trakteert Ingeborg Erwin op een diner voor zijn verjaardag. Ze heeft gereserveerd in restaurant Kontrast, waar volgens de "nordic cuisine" wordt gekookt. Het 10-gangen menu wordt gekozen en er blijken ook nog vijf amuses te komen. We genieten van elke hap.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag