ZATERDAG 5 AUGUSTUS 2017

let the sunshine in

Na zo'n geweldige eerste dag op de Lofoten, waren de verwachtingen voor dag 2 zeker gewekt. Toen we wakker werden en naar buiten keken zagen we geen blauwe luchten.... in plaats daarvan zagen we mist! We pakten alvast onze spullen en schoven weer aan tafel voor de heerlijke pancakes van Lynnee. Ze waren weer om te smullen, dus met volle buiken namen we afscheid van Lynnee en haar geweldige huis. Het verblijf op deze plek en haar hartelijkheid en zorg heeft ons verblijf op de Lofoten tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.

Maar wat bleek, zodra we niet meer aan de oceaankant van de eilanden waren, verdween de mist en kwam de zon steeds meer tevoorschijn. Daarom zaten we al in Leknes tijdens de eerste laadstop op het terras in de zon! En voor het grootste deel van de dag konden we daar lekker van genieten.

We stopten weer regelmatig om te genieten van de prachtige uitzichten en om foto's te maken. In Henningsvaer stopten we wat langer om het dorpje te verkennen. Winkeltjes, gallerietjes, restaurants en leuke huisjes daar. Op een van de terrasjes aten we een visburger of fish 'n chips. Daarna door naar Svolvaer.

In dat dorpje hadden we een laadstop en haalden we alvast wat spullen voor het ontbijt. Daarna op naar de pont in Hanoy die ons zou brengen naar onze airbnb in Kaljord. Althans dat dachten we....

In Hanoy bleek de pont pas de volgende dag weer te gaan! Dat betekende zo'n 150 extra kilometers omrijden én een extra laadstop in Sortland. Het werd een latertje dus.

Sortland ligt aan de oceaankant van het eiland en daar was het mistig. Dat betekent niet veel goeds voor Kaljord, dat ook aan die zijde van het eiland ligt. Tegen half negen komen we dan eindelijk in een mistig Kaljord aan. De airbnb ligt pal naast de aankomstplaats van de ferry. Balen dus. De airbnb is ruim en netjes. We eten een paar crackers en nemen wat te drinken. Benieuwd wat morgen ons brengt!

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag