ZONDAG 6 AUGUSTUS 2017

gewijzigde plannen

Als we wakker worden is het buiten mistig. Even later komt de ferry die we gisteren niet hadden, als er vier auto's op hadden gepast is het al veel. We eten een sneetje knackebrod met kaas en besluiten de koffers in de auto te gooien.

We hebben deze Airbnb voor twee nachten geboekt zodat we de nationale toeristische route op het eiland Andoya kunnen rijden, maar met deze mist is de route die vlak langs de oceaan loopt waarschijnlijk niet echt de moeite waard.

We rijden eerst naar Sortland om de auto op te laden. Als het weer daar beter is gaan we alsnog naar Andoya, dat daar vlak boven ligt. In Sortland rijdt er net voor wij bij de snellader aankomen een electrisch busje voor ons. Die moet 40 minuten laden. Geen probleem we gaan eerst op zoek naar koffie. Terwijl we wegrijden komt er een tweede busje aan, oh jee...

Alle winkels en koffietentjes blijken echter gesloten op zondag. Dus terug naar de lader dan maar. De man uit het tweede busje blijkt ook 40 minuten te moeten laden. De trage laadpaal die hier ook staat blijkt niet te werken, maar verderop in het dorp staat er nog een bij de Mercedes dealer. Die werkt en blijkt nog gratis ook. Na een uurtje hebben we 45 km extra range en dan zien we op de app dat de snellader beschikbaar is. We rijden er heen en laden nog een kwartiertje bij.

Het is nog steeds mistig, dus boeken we een kamer in het Scandic hotel in Narvik. Scheelt morgen een heel eind rijden. Onderweg naar Narvik blijkt dat het landinwaarts beter weer is. De route is zeker de moeite waard.

In Narvik blijkt de parkeergarage onder het hotel gratus laadplekken hebben, wat morgen een laadstop scheelt. Als we de kamer op de 6e etage in stappen blijkt deze nog niet schoon gemaakt. We krijgen voor 30 euro vouchers voor een drankje in de skybar van het hotel.

Als onze kamer een half uurtje later klaar is, blijkt dat een heerlijk ruime variant met lekker groot kingsize bed te zijn. En al vlot vallen we in slaap.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag