WOENSDAG 9 AUGUSTUS 2017

verrassend

Vanochtend stonden we met een strakblauwe lucht op: heerlijk! Dat geeft de burger moed! We liepen de enorme afstand door het hotel naar de ontbijtzaal en lieten ook dit Scandic ontbijt ons goed smaken. Dit was een enorm uitgebreide variant, want het is ook een heel groot hotel. Zo kon je zelf een omelet op bestelling laten bakken, kon je je ziek eten aan American pancakes, tig soorten brood, beleg, yoghurt, sapjes, kazen, vis en zoetigheid. En ja, ook een echte barista die je cappo maakte naar jouw wensen. Je snapt het al, we hebben de lunch en versnaperingen de rest van de dag maar overgeslagen.

We stapten tegen 10.00 uur naar buiten de zon in om Trondheim te verkennen. Van te voren hadden we er ons niet echt een voorstelling van gemaakt. Het heeft echter een verrassend leuk centrum. We liepen door het oude deel met gekleurde huisjes op palen, leuke koffietentjes en smalle straatjes. Heel erg leuk.

Ook het winkelgedeelte van de stad was gezellig en kneuterig (ja, met mooi weer vind je bijna alles leuk!). We genoten van het heerlijke weer en streken een paar keer neer op een terrasje in de zon.

Tegen 14.00 uur vertrokken we voor een rit van 140 km naar het zuidelijker gelegen Oppdal. De zon bleef bij ons zodat we ook dit deel van Noorwegen op z'n mooist zagen. Oppdal kenden we van ons bezoek van vorig jaar. We checkten in in hetzelfde hotel als toen en besloten het piepkleine wintersportplaatsje maar even te verkennen. Veel stelt het niet voor, maar we wisten nog van die geweldige bakker/delicatessenwinkel tegenover het hotel. Daar een heerlijke kanelsnure (kaneelbroodje) gedeeld, want die zijn zo'n beetje onze verslaving deze vakantie.

We streken daarna met een tijdschrift neer in de lobby en lieten ons het buffet van het restaurant goed smaken. Met open raam voor de heerlijk frisse berglucht vielen we in slaap.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 126,0 kilometer, waarvoor 25,2 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 200 Wh/km. We vertrokken om 10:07 en kwamen aan om 15:58. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 12,1 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 64,1 km/uur. De topsnelheid was 132,0 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 567 meter. Buiten was het vandaag tussen de 14 en 24 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag