ZATERDAG 29 JULI 2017

een topdag

Aangekomen op een eiland! Ja, écht! De komende twee dagen mogen we Håholmen "ons" eiland noemen. Het eiland waar we, vanaf Atlanterhavsvegen, met een soort houten vikingsscheepje naartoe worden gevaren. De zon schijnt en de lucht is blauw. Ongeveer 22 graden is de temperatuur, maar het voelt veel warmer aan. Is dit Noorwegen? Ja!!!

Maar voordat we bij dit mooie stukje aankwamen, hadden we al een topdag achter de rug! Vanochtend buiten op het terras met fjordview ontbeten in de zon. Een heerlijk begin van de dag. Alle spullen ingepakt en redelijk vroeg op pad. Eerste stop was, net als gisteren, de kayak/koffietent in Valldal. Nu konden we lekker buiten in de zon van de cappo genieten. Het was er een drukte van belang want de aardbeifeesten waren dat weekend begonnen. En die Noorse aardbeien zijn heerlijk hoor, super zoet!!

We reden door bekend gebied op een van de nationale touristische routes van dit land naar Trollstigen. Vorig jaar gezien in de sneeuw, kou en regen. Dit jaar in een heerlijk warm zonnetje. Vóór Trollstigen stopten we nog bij de waterval en de boardwalk van Gudbrandsjuvet. Ook die lagen er, in tegenstelling tot vorig jaar, prachtig bij.

Bij Trollstigen was het, na een prachtige autorit, uiteraard heel erg druk. We konden nog net een parkeerplaatsje vinden. Voor minstens de 4e keer liepen we de boardwalk en trappen omhoog voor een adembenemend zicht op de haarspeldbochten in het dal beneden. Daarna daalden we langzaam af om via Andelsnes de route naar Molde te vervolgen. We hielden langs het fjord een lunchstop en reisden, via een ferry, naar Molde. Helaas hadden we daar ook pech: de laadpaal werkte niet! Een paar aardige Noren schoten gelijk te hulp, maar we hadden al gezien dat we, met een kleine omweg, ook bij een andere laadpaal konden komen. Wat maakte het uit, het weer was prachtig en het landschap ook.

Daarna werd er koers gezet naar de mooiste weg van de wereld: de Atlanterhavsvegen. Ook deze reden we met mooi weer op herhaling en opnieuw genoten we met volle teugen. Bij het schiereilandje Geitøya moesten we wachten op de overtocht naar ons hotel, gelegen op Håholmen. We werden met onze bagage door een houten bootje opgepikt naar het eiland, waar voormalige visserhuisjes waren omgebouwd tot een hotel. Het zag er allemaal authentiek en prachtig uit. Al moesten Erwin en ik wél in een stapelbed slapen!

Eenmaal op het eiland gingen we meteen op verkenning. We liepen door het dorpje van vissershuisjes en struinden door de rotsachtige omgeving. De uitzichten en de sfeer waren fantastisch, we konden ons geluk niet op dat we dit met zulk prachtig weer mochten ervaren. Een stukje verder op het eilandje werd een bruiloft gevierd, terwijl wij na een heerlijke maaltijd en een drankje in de kro ons stapelbed in doken.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag