ZATERDAG 12 AUGUSTUS 2017

op naar huis?

We slapen heerlijk en als we na het ontbijt vertrekken is menigeen ons al voor geweest. Het is bewolkt maar droog als de we koffers in de auto laden. Het idee is om vandaag naar huis te rijden, maar als de drukte of het weer tegen zit hebben we nog een reserve dag.

Als we de snelweg op draaien begint het te druppelen, dat druppelen wordt regenen en dat regenen wordt stortregen. En als we de snelweg op draaien is het lekker rustig, dat rustige wordt iets drukker verkeer, dat iets drukker wordt file en die file wordt soms lang stil staan. Dus besluiten we lekker bij iedere supercharger die we tegen komen te stoppen en de auto net voldoende op te laden voor de volgende. Dan ben je even weg uit die massa auto's en continue gekletter van dat water.

De 300 kilometer verderop gelegen grens met Duitsland wordt pas na een uurtje of vijf sukkelen over de Deense snelweg gepasseerd. Ook dat regent het nog, maar het wordt wel iets rustiger. Maar we hebben de vele opbrekingen bij Hamburg nog voor de boeg. Gelukkig wordt regen in zo nu en dan een buitje, waardoor de snelheid iets omhoog gaat. Gek genoeg zorgen de wegwerken alleen voor wat stroperigheid. Na de laadstop in Hamburg zelf draaien we de autobahn weer op en is het rustig en droog. Eindelijk lekker doorrijden. Alleen vreemd dat de navigatie stug blijft aangeven dat we er bijna drie uur over gaan doen om de 110 kilometer tussen Hamburg en Bremen af te leggen. Nou hebben we deze vakantie al andere vreemde inschattingen gezien, dus daar gooien we het ook nu maar op.

Maar, deze keer blijkt de inschatting wel te kloppen. Bij Bremen zijn ook werkzaamheden en de ruim 25 kilometer file die daarvoor staat gaat heel erg langzaam. Tijdens het laden wordt er gezocht naar een hotel in de buurt. Dat wordt uiteindelijk gevonden in Skyhotel in Cloppenburg, wat nog een kilometertje of 50 verderop ligt. Daar aangekomen drinken we nog wat en storten daarna gaar in bed.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag